Home Diverse Cum îți dai seama că bateria de pe mașină e pe ducă?

Cum îți dai seama că bateria de pe mașină e pe ducă?

82
0

bateriaNimic nu e mai enervant decât să te lase bateria la mașină, în special în momentele în care nici nu prea ai bani să cumperi alta nouă. Acest eveniment neplăcut poate fi prevăzut dacă vom face câteva teste simple, dacă vom fi atenți la câteva aspecte simple despre care vom discuta și noi în cele ce urmează. Poți să-ți dai seama din timp dacă bateria ta e pe ducă, astfel încât să o schimbi înainte să te lase baltă când îți e lumea mai dragă. În plus, dacă te pregătești din timp poți să găsești și un preț bun pentru bateriile auto, vei avea timp să cauți chiar și pe net.

Cum îți dai seama că bateria de pe mașină e pe ducă?

  1. Poți verifica bateria la magazinele de piese auto/service. Există niște testere speciale pentru bateriile auto care îți pot spune foarte clar dacă bateria ta mai ține, sau e pe cale să-și dea duhul. Desigur, aceste teste costă dar nu vă gândiți la sume astronomice, de obicei nu e mai mult de 10-15 lei. Eu unul zic că merită suma asta atât timp cât lucrurile sunt tranșate foarte clar.
  2. Testul consumatorilor, dă drumul la faruri. Lasă farurile și/sau muzica dată drumul cu motorul oprit vreo 5 minute. Dacă după aceste 5 minute mașina dă să pornească foarte, foarte greu, e clar că bateria ta nu mai ține curent așa cum trebuie, este în prag de final.
  3. Testul timpului. Lasă mașina nepornită 2 zile. Dacă după 2 zile pornește foarte greu sau chiar deloc, e clar că bateria ta este pe ducă. Unele dau rateuri chiar și după o zi dacă nu sunt folosite pentru că sunt uzate și nu mai reușesc să rețină curentul electric.

Trebuie să înțelegem faptul că bateriile sunt consumabile, nu au fost create pentru a ține o viață. Dacă se întâmplă să cedeze, nu e un capăt de lume. Tocmai pentru a preîntâmpina situațiile neplăcute de genul defecțiune când nu sunt bani, recomand testarea bateriilor în special vara. Când intrăm în sezonul rece s-ar putea să fie prea târziu, majoritatea bateriilor iarna cedează.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here