Home Diverse Cât de important este schimbul de ulei?

Cât de important este schimbul de ulei?

27
0

Pun această întrebare pentru că, din păcate, constat în jurul meu faptul că tot mai puțini sunt cei care fac la timp schimbul de ulei. Ce înseamnă să schimbi uleiul de motor la timp? Din punctul meu de vedere, cu vreo 1500-2000 de kilometri mai devreme decât recomandarea producătorului. De ce nu efectuează șoferii români schimbul de ulei la timp? Păi motive sunt destule, plecând de la celebrul „Las-o bă, că merge și așa” și terminând cu lipsa finanțelor.

Da, românii merg mult cu mașina și dacă ar face schimbul de ulei la timp ar însemna să scoată bani din buzunar o dată la câteva luni. Din păcate, în România nu toți proprietarii de autoturisme își permit să le întrețină. E la modă să ne cumpărăm mașini ca să arătăm celor din jur că nu suntem săraci când de fapt, suntem chiar foarte săraci. Cred că sunteți de acord cu mine. Dacă românii ar avea bani de mașini, nu le-ar mai alimenta cu motorină la găleată sau cu ulei de gătit.

Și ca să răspund și la întrebarea din titlu, schimbul de ulei este foarte important. De exemplu, eu la mașina mea bag ulei Ravenol 5w40 cam o dată la 6 luni în ideea în care în această perioadă merg cam 7-8000 de km. Deși mulți nu ați auzit de această marcă, este una descoperită ca fiind destul de calitativă comparativ cu alte produse de pe piață care deși au renume, lasă mult de dorit. Acest ulei Ravenol este unul destul de fluid, sintetic, capabil să facă față solicitărilor cu brio.

Dacă uleiul nu este schimbat la timp, acesta își pierde proprietățile și ungerea părților mobile din motor nu se mai face cum trebuie. Astfel, crește simțitor gradul de uzură și motorul se poate defecta mult mai rapid, se poate uza mult peste limita normală. Motorul este viața oricărei mașini, dacă nu este întreținut ca la carte, mașina în sine nu o să „trăiască” prea mult. Schimbul de ulei este de departe cea mai importantă operațiune de întreținere a mașinii ce nu trebuie neglijată niciodată.schimbul de ulei

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here