Importanța optimizării SEO pentru businessurile online

optimizarea SEOFoarte multe businessuri online reușesc să-și atingă scopul de a câștiga mai mulți clienți, de a-și crește brandul și de a obține profit în mediul digital. Însă niciunul dintre ele nu reușește acest lucru fără vizibilitate. În cele din urmă, aceasta este cheia succesului în online, nu-i așa?

De ce este importantă vizibilitatea în Google?

Avantajele pe care le oferă internetul asupra afacerilor constau în imensa șansă de a fi poziționate în mijlocul unui număr mult mai mare de clienți decât ar putea s-o facă prin intermediul unui sediu sau al unui magazin fizic, de exemplu. Iar acest lucru înseamnă vizibilitate.

Poate prin fața unui magazin, pe stradă, trec doar câteva zeci de oameni zilnic, însă în online poți fi găsit de mii de utilizatori, și nu doar din orașul tău, la orice oră din zi și din noapte.

Mai mult decât atât, există numeroase statistici care subliniază importanța vizibilității în Google – cel mai utilizat motor de căutare din lume, cu peste 3.5 miliarde de căutări pe zi și cu o putere de a-ți crește businessul cu 300% mai mare decât cea a rețelelor de socializare.

Așadar, nici nu este de mirare că toată lumea vrea să apară pe Google, și nu oriunde, ci chiar pe prima pagină afișată de acesta, sau, mai mult decât atât, pe primele poziții din prima pagină.

Iar motivul este unul destul de simplu de înțeles. Statisticile arată că 75% dintre utilizatori nu merg niciodată mai departe de prima pagină afișată de motorul de căutare, astfel că pagina 2 nu mai prezintă niciun fel de interes.

Așadar, orice antreprenor cu un business online are toate motivele să ia măsurile necesare pentru a atrage vizibilitate pe Google, ceea ce înseamnă să acorde o importanță deosebită optimizării site-ului pentru motoarele de căutare, sau, pe scurt, optimizării SEO.

Ce presupune optimizarea SEO a unui site?

Ca să înțelegi cât mai ușor în ce constă acest proces de optimizare și cum ajută el site-urile, trebuie să știi, mai întâi de toate, că Google are o serie de algoritmi care țin cont de peste 200 de factori atunci când poziționează site-urile în pagina de rezultate a unei căutări.

Asta înseamnă, totodată, că o campanie SEO este destul de greu de realizat fără cunoștințe solide în domeniul marketingului online, fapt pentru care este recomandat să apelezi la servicii SEO profesionale oferite de agențiile de profil.

Revenind la felul în care Google alege să poziționeze site-urile în rezultatele căutărilor, printre acei factori în baza cărora se întocmește clasamentul se numără viteza site-ului, indexabilitatea lui, existența unor pagini duplicat sau a unui conținut duplicat, paginile 404, optimizarea site-ului pentru dispozitivele mobile etc.

Lista este destul de lungă, iar drumul până la primele poziții din Google este destul de anevoios, însă dacă acolo te caută potențialii tăi clienți, înseamnă că acolo trebuie să și ajungi, în condițiile în care îți dorești un business profitabil în online.

Dacă ai nevoie de o recomandare pentru servicii SEO de calitate, în București, de exemplu, poți apela la AdMarks Media, o agenție de marketing online specializată în optimizare SEO. O poți găsi pe admarks.ro, unde găsești și mai multe detalii despre ceea ce presupune campania de optimizare a unui site sau alte informații importante pentru afacerile din mediul digital.

Articole Recomandate

Scoala de DJ la mine acasa Din pacate, o scoala de DJ profesionisti nu prea exista in vecinatatea mea. Muzica electronica a fost intotdeauna o pasiune si chiar am avut tentative in trecut de a compune muzica TRANCE. Timpul libe...
S-a lansat Romania pe Blog S-a lansat Romania pe Blog, primul blog care gazduieste informatie de calitate din toate judetele tarii. Pe Romania pe Blog sunt postate articole despre lucruri frumoase care se intampla in Romania, d...
Ghid botez: 5 tips&tricks pentru o petrecere SENZATIONALA in aer liber Din ce in ce mai multi parinti au inceput sa opteze pentru petrecerile in aer liber, atunci cand vine vorba despre organizarea botezului pentru cel mic. Pe langa faptul ca acest tip de eveniment, intr...
Licitatii online In Romania, nu exista pana acum un site in cadrul caruia licitatiile sa se desfasoare conform regulilor, in care posibilitatea de fraudare sa fie minima si in care toata lumea sa fie multumita referin...
1 concediu la Predeal Atunci cand alegi sa iti petreci un concediu ai de ales intre doua variante: la munte sau la mare. Acestea sunt principalele destinatii ale romanilor atunci cand sunt eliberati vre-o luna de sarcinile...
Servicii de top in domeniul funerar de la Funerare Alexandru Trecerea la cele vesnice este un eveniment care ne paste pe toti, mai devreme sau mai tarziu. Deocamdata, nimeni nu s-a intors de dincolo ca sa ne spuna exact ce si cum, iar interpretarile care indica...
5 lucruri pe care orice local trebuie să le ia în calcul dacă oferă baie clienți... Mi s-a întâmplat de foarte multe ori să mă duc într-un local să beau o cafea sau un suc ori vreo bere și să fiu foarte dezamăgit de baia pusă la dispoziție pentru clienți. De cele mai multe ori am aju...
Renovari Am observat in ultimii ani o pasuine destul de mare a romanilor pentru renovari. Am amici care au reusit performanta de a renova o casa de 4 ori in decursul a 2 ani. Nu stiu cand au mai avut timp sa t...

Leave a Reply