Importanța optimizării SEO pentru businessurile online

optimizarea SEOFoarte multe businessuri online reușesc să-și atingă scopul de a câștiga mai mulți clienți, de a-și crește brandul și de a obține profit în mediul digital. Însă niciunul dintre ele nu reușește acest lucru fără vizibilitate. În cele din urmă, aceasta este cheia succesului în online, nu-i așa?

De ce este importantă vizibilitatea în Google?

Avantajele pe care le oferă internetul asupra afacerilor constau în imensa șansă de a fi poziționate în mijlocul unui număr mult mai mare de clienți decât ar putea s-o facă prin intermediul unui sediu sau al unui magazin fizic, de exemplu. Iar acest lucru înseamnă vizibilitate.

Poate prin fața unui magazin, pe stradă, trec doar câteva zeci de oameni zilnic, însă în online poți fi găsit de mii de utilizatori, și nu doar din orașul tău, la orice oră din zi și din noapte.

Mai mult decât atât, există numeroase statistici care subliniază importanța vizibilității în Google – cel mai utilizat motor de căutare din lume, cu peste 3.5 miliarde de căutări pe zi și cu o putere de a-ți crește businessul cu 300% mai mare decât cea a rețelelor de socializare.

Așadar, nici nu este de mirare că toată lumea vrea să apară pe Google, și nu oriunde, ci chiar pe prima pagină afișată de acesta, sau, mai mult decât atât, pe primele poziții din prima pagină.

Iar motivul este unul destul de simplu de înțeles. Statisticile arată că 75% dintre utilizatori nu merg niciodată mai departe de prima pagină afișată de motorul de căutare, astfel că pagina 2 nu mai prezintă niciun fel de interes.

Așadar, orice antreprenor cu un business online are toate motivele să ia măsurile necesare pentru a atrage vizibilitate pe Google, ceea ce înseamnă să acorde o importanță deosebită optimizării site-ului pentru motoarele de căutare, sau, pe scurt, optimizării SEO.

Ce presupune optimizarea SEO a unui site?

Ca să înțelegi cât mai ușor în ce constă acest proces de optimizare și cum ajută el site-urile, trebuie să știi, mai întâi de toate, că Google are o serie de algoritmi care țin cont de peste 200 de factori atunci când poziționează site-urile în pagina de rezultate a unei căutări.

Asta înseamnă, totodată, că o campanie SEO este destul de greu de realizat fără cunoștințe solide în domeniul marketingului online, fapt pentru care este recomandat să apelezi la servicii SEO profesionale oferite de agențiile de profil.

Revenind la felul în care Google alege să poziționeze site-urile în rezultatele căutărilor, printre acei factori în baza cărora se întocmește clasamentul se numără viteza site-ului, indexabilitatea lui, existența unor pagini duplicat sau a unui conținut duplicat, paginile 404, optimizarea site-ului pentru dispozitivele mobile etc.

Lista este destul de lungă, iar drumul până la primele poziții din Google este destul de anevoios, însă dacă acolo te caută potențialii tăi clienți, înseamnă că acolo trebuie să și ajungi, în condițiile în care îți dorești un business profitabil în online.

Dacă ai nevoie de o recomandare pentru servicii SEO de calitate, în București, de exemplu, poți apela la AdMarks Media, o agenție de marketing online specializată în optimizare SEO. O poți găsi pe admarks.ro, unde găsești și mai multe detalii despre ceea ce presupune campania de optimizare a unui site sau alte informații importante pentru afacerile din mediul digital.

Articole Recomandate

Aplicațiile Android – absolut necesare pentru a rezista în E-Commerce în 2018... Comerțul prin intermediul magazinelor virtuale a luat foarte mare amploare în România, chiar dacă la nivel de țară europeană suntem cu mult în urma occidentalilor la acest capitol. Românii încep să va...
Cârligul pentru remorcare – accesoriul auto de care mai mult ca sigur ai impresi... Nu știu câți dintre voi aveți un cârlig de remorcare pe mașină, însă o să vedeți în cele ce urmează că există momente în care acesta este foarte util. Dacă v-ați cumpărat mașina second hand din străin...
Nu prea mai exista natural De ceva vreme constat ca s-a cam dus mitul produselor crescute ecologic. Desi Romania si Uniunea Europeana incearca sa incurajeze agricultura ecologica, se pare ca fermierii nu prea sunt interesati de...
Gasiti un dentist bun pe DrSerban.ro Problema dentistilor de calitate din Romania este departe de a fii rezolvata si o sa va explic imediat de ce. Atata timp cat la facultatea de medicina din Bucuresti se intra cu media 5 la Bac, e clar ...
Încă nu e târziu ca să-ți cumperi anvelope de iarnă Deși legea care obligă șoferii să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarnă a intrat în vigoare de la 1 noiembrie, cu siguranță nu mulți sunt cei care au decis să se conformeze. Temperaturile din te...
Scapa de datorii cu Provident Romania este din pacate tara in care traiesti de la datorie la datorie fara sa ai ocazia sa iesi la lumina. Viata este scumpa, alimentele sunt scumpe, medicamentele scumpe, totul este scump. Singura o...
Dacă ai probleme cu inima, ai nevoie de un tensiometru de calitate Din păcate, România deține locul 1 în topul bolnavilor de inimă din Europa. E normal să fie așa pentru că suntem cea mai săracă țară. Sistemul nostru sanitar este la pământ și mentalitatea de prevenți...
De ce românii nu apelează la designeri atunci când își construiesc casele? Mergeam ieri pe stradă și la o simplă aruncare de privire, am observat vreo 3 sau 4 case în construcție pe o singură stradă, fiecare în regie proprie. Se lucra de zor la interioare. Ok, e treaba oamen...

Leave a Reply