Importanța optimizării SEO pentru businessurile online

optimizarea SEOFoarte multe businessuri online reușesc să-și atingă scopul de a câștiga mai mulți clienți, de a-și crește brandul și de a obține profit în mediul digital. Însă niciunul dintre ele nu reușește acest lucru fără vizibilitate. În cele din urmă, aceasta este cheia succesului în online, nu-i așa?

De ce este importantă vizibilitatea în Google?

Avantajele pe care le oferă internetul asupra afacerilor constau în imensa șansă de a fi poziționate în mijlocul unui număr mult mai mare de clienți decât ar putea s-o facă prin intermediul unui sediu sau al unui magazin fizic, de exemplu. Iar acest lucru înseamnă vizibilitate.

Poate prin fața unui magazin, pe stradă, trec doar câteva zeci de oameni zilnic, însă în online poți fi găsit de mii de utilizatori, și nu doar din orașul tău, la orice oră din zi și din noapte.

Mai mult decât atât, există numeroase statistici care subliniază importanța vizibilității în Google – cel mai utilizat motor de căutare din lume, cu peste 3.5 miliarde de căutări pe zi și cu o putere de a-ți crește businessul cu 300% mai mare decât cea a rețelelor de socializare.

Așadar, nici nu este de mirare că toată lumea vrea să apară pe Google, și nu oriunde, ci chiar pe prima pagină afișată de acesta, sau, mai mult decât atât, pe primele poziții din prima pagină.

Iar motivul este unul destul de simplu de înțeles. Statisticile arată că 75% dintre utilizatori nu merg niciodată mai departe de prima pagină afișată de motorul de căutare, astfel că pagina 2 nu mai prezintă niciun fel de interes.

Așadar, orice antreprenor cu un business online are toate motivele să ia măsurile necesare pentru a atrage vizibilitate pe Google, ceea ce înseamnă să acorde o importanță deosebită optimizării site-ului pentru motoarele de căutare, sau, pe scurt, optimizării SEO.

Ce presupune optimizarea SEO a unui site?

Ca să înțelegi cât mai ușor în ce constă acest proces de optimizare și cum ajută el site-urile, trebuie să știi, mai întâi de toate, că Google are o serie de algoritmi care țin cont de peste 200 de factori atunci când poziționează site-urile în pagina de rezultate a unei căutări.

Asta înseamnă, totodată, că o campanie SEO este destul de greu de realizat fără cunoștințe solide în domeniul marketingului online, fapt pentru care este recomandat să apelezi la servicii SEO profesionale oferite de agențiile de profil.

Revenind la felul în care Google alege să poziționeze site-urile în rezultatele căutărilor, printre acei factori în baza cărora se întocmește clasamentul se numără viteza site-ului, indexabilitatea lui, existența unor pagini duplicat sau a unui conținut duplicat, paginile 404, optimizarea site-ului pentru dispozitivele mobile etc.

Lista este destul de lungă, iar drumul până la primele poziții din Google este destul de anevoios, însă dacă acolo te caută potențialii tăi clienți, înseamnă că acolo trebuie să și ajungi, în condițiile în care îți dorești un business profitabil în online.

Dacă ai nevoie de o recomandare pentru servicii SEO de calitate, în București, de exemplu, poți apela la AdMarks Media, o agenție de marketing online specializată în optimizare SEO. O poți găsi pe admarks.ro, unde găsești și mai multe detalii despre ceea ce presupune campania de optimizare a unui site sau alte informații importante pentru afacerile din mediul digital.

Articole Recomandate

Se vede un 2015 mai bun Dupa ce am trecut la un presedinte ce promite o tara altfel, asteptam si rezultatele sa apara. Ar fi prematur sa ne dam cu parerea acum, cand noul presedinte nici nu a intrat in functie. Asteptam un a...
La ce sa fii atent atunci cand angajezi o companie pentru repararea sistemului A... Angajarea unei companii de reparatii si montaj aer conditionat poate fi un pic solicitanta, daca nu cunosti pe nimeni in domeniu. Vrei pe cineva care sa fie profesionist din punct de vedere tehnic si ...
Materiale de constructii de la profesionisti Atunci cand te apuci de construit o casa ai interesul sa fie gata cat mai repede si calitatea constructiei sa fie cat mai buna. Ca acestea doua sa fie respectate e nevoie de putina inteligenta. In pri...
DE LA COnu’ pentru … DE LA COnu’ Cașcaval Sofia, fără număr pentru ... cei care și-au înscris mașinile la bulgari ca să nu plătească taxa de poluare... DE LA COnu’ Cașcaval Suplu, fără număr pentru ... toate grasele ca...
Cele mai bune servicii de contabilitate vin de la rmaudit.ro Cei care conduc o mica firma, un PFA cel putin, stiu cat de importanta este contabilitatea. Eu unul nu vad nici un motiv pentru care un om corect ar trebui sa incerce o afacere in Romania, pentru ca t...
De ce in orasele mici nu mai sunt cinematografe? Cinematograful a fost si este in continuare o forma de cultura, la fel si teatrul. Cinematograful a prins viata la sfarsitul anilor 1800 prin intermediul fratilor Lumiere, Augouste si Louis, francezi ...
Cata economie aduc becurile cu led? Saptamana trecuta am schimbat toate becurile in casa. Aveam becuri normale, de 100w si am decis sa le inlocuiesc cu unele cu led. Am fost “vrajit” de un prieten care mi-a zis ca fac economie si ca dra...

Leave a Reply