Importanța optimizării SEO pentru businessurile online

optimizarea SEOFoarte multe businessuri online reușesc să-și atingă scopul de a câștiga mai mulți clienți, de a-și crește brandul și de a obține profit în mediul digital. Însă niciunul dintre ele nu reușește acest lucru fără vizibilitate. În cele din urmă, aceasta este cheia succesului în online, nu-i așa?

De ce este importantă vizibilitatea în Google?

Avantajele pe care le oferă internetul asupra afacerilor constau în imensa șansă de a fi poziționate în mijlocul unui număr mult mai mare de clienți decât ar putea s-o facă prin intermediul unui sediu sau al unui magazin fizic, de exemplu. Iar acest lucru înseamnă vizibilitate.

Poate prin fața unui magazin, pe stradă, trec doar câteva zeci de oameni zilnic, însă în online poți fi găsit de mii de utilizatori, și nu doar din orașul tău, la orice oră din zi și din noapte.

Mai mult decât atât, există numeroase statistici care subliniază importanța vizibilității în Google – cel mai utilizat motor de căutare din lume, cu peste 3.5 miliarde de căutări pe zi și cu o putere de a-ți crește businessul cu 300% mai mare decât cea a rețelelor de socializare.

Așadar, nici nu este de mirare că toată lumea vrea să apară pe Google, și nu oriunde, ci chiar pe prima pagină afișată de acesta, sau, mai mult decât atât, pe primele poziții din prima pagină.

Iar motivul este unul destul de simplu de înțeles. Statisticile arată că 75% dintre utilizatori nu merg niciodată mai departe de prima pagină afișată de motorul de căutare, astfel că pagina 2 nu mai prezintă niciun fel de interes.

Așadar, orice antreprenor cu un business online are toate motivele să ia măsurile necesare pentru a atrage vizibilitate pe Google, ceea ce înseamnă să acorde o importanță deosebită optimizării site-ului pentru motoarele de căutare, sau, pe scurt, optimizării SEO.

Ce presupune optimizarea SEO a unui site?

Ca să înțelegi cât mai ușor în ce constă acest proces de optimizare și cum ajută el site-urile, trebuie să știi, mai întâi de toate, că Google are o serie de algoritmi care țin cont de peste 200 de factori atunci când poziționează site-urile în pagina de rezultate a unei căutări.

Asta înseamnă, totodată, că o campanie SEO este destul de greu de realizat fără cunoștințe solide în domeniul marketingului online, fapt pentru care este recomandat să apelezi la servicii SEO profesionale oferite de agențiile de profil.

Revenind la felul în care Google alege să poziționeze site-urile în rezultatele căutărilor, printre acei factori în baza cărora se întocmește clasamentul se numără viteza site-ului, indexabilitatea lui, existența unor pagini duplicat sau a unui conținut duplicat, paginile 404, optimizarea site-ului pentru dispozitivele mobile etc.

Lista este destul de lungă, iar drumul până la primele poziții din Google este destul de anevoios, însă dacă acolo te caută potențialii tăi clienți, înseamnă că acolo trebuie să și ajungi, în condițiile în care îți dorești un business profitabil în online.

Dacă ai nevoie de o recomandare pentru servicii SEO de calitate, în București, de exemplu, poți apela la AdMarks Media, o agenție de marketing online specializată în optimizare SEO. O poți găsi pe admarks.ro, unde găsești și mai multe detalii despre ceea ce presupune campania de optimizare a unui site sau alte informații importante pentru afacerile din mediul digital.

Articole Recomandate

Cat de utile sunt acele asigurari de calatorie pe care le facem inainte de a ple... In momentul in care ne facem bagajul si ne gandim la destinatia finala a calatoriei noastre, putini sunt aceia care se gandesc si la eventualele probleme ce pot aparea intr-o tara straina , mai ales a...
Cat de dificil este sa gasesti un motocultor de calitate in magazinele din oras? Pentru ca iarna inca nu s-a instalat in adevaratul sens al cuvantului, am pornit alaturi de unchiul meu sa cautam un motocultor pentru la tara. Pamantul trebuie lucrat in primavara si am profitat de f...
Produsele cosmetice bio – o metodă de a fi atât frumoasă cât și sănătoasă... Industria produselor cosmetice a explodat în România în ultimii 5 ani pentru că a început să se cultive din ce în ce mai mult ideea că TREBUIE să arăți bine, că trebuie să fii frumoasă. Nu e tocmai o ...
Vizita la dentist Sanatatea trebuie sa fie pe primul plan pentru toata lumea. Ca si persoane, suntem dotati cu caracter si ambitie ce pot muta muntii din loc, insa sanatatea este primordiala. Exista vise, exista dorint...
Renovari Am observat in ultimii ani o pasuine destul de mare a romanilor pentru renovari. Am amici care au reusit performanta de a renova o casa de 4 ori in decursul a 2 ani. Nu stiu cand au mai avut timp sa t...
Despre evolutia magazinelor online Nu am mintit pe nimeni cu nimic atunci cand am spus faptul ca anul 2015 o sa fie excelent din punct de vedere al vanzarilor online. Iata, tot mai multe magazine offline ia decizia de a incepe un drum ...
La ceas de schimbare Am trecut in 2015, un an in care toti spera la mai bine. Nu o sa incep cu cliseuri de genul “la cumpana dintre ani” sau astfel de jocuri de cuvinte, ci cu o analiza asupra cuvantului timp. Inca din ce...
Cele mai frumoase cani personalizate De unde cumparam cele mai frumoase cani personalizate? Romania anului 2015 se scufunda pur si simplu in diversitate. Daca anii ‘90 erau destul de gri din punct de vedere al optiunilor, sa nu mai zic ...

Leave a Reply