Home Gandurile mele Nu o să avem niciodată deszăpezire în țară

Nu o să avem niciodată deszăpezire în țară

25
0

Mă uitam de dimineață la știri, se anunțau o grămadă de drumuri închise, autostrada, prin orașe se circulă ca la nebuni și așa mai departe. Cu alte cuvinte nu s-a făcut deszăpezirea cum trebuie. Dar nu înțeleg de ce se miră lumea, că așa se întâmplă an de an. Când am avut noi vreodată deszăpezire serioasă? Poate doar pe vremea lui Ceaușescu, în rest, nici vorbă.

De ce nu o să avem niciodată deszăpezire? Pentru că acest domeniu este un sifon perfect. Cu deszăpezirea se pot fura bani la greu așa că nu are nimeni interes să facă efectiv muncă. Amenzile pentru cei care nu deszăpezesc sunt foarte mici comparativ cu munții de bani primiți prin contracte și așa mai departe. Nici cetățenii nu ies în stradă în semn de protest așa că de ce s-ar deszăpezi?

Unde sunt banii? Unde sunt fraților banii din impozitele pe mașini? Că noi muncim ca robii de dimineață până seara să ne cumpărăm mașini iar statul ne-a pus bir pe ele. Nu cumva să-ți iei un motor mai mare, că statul o să vrea mii de lei impozit. E pe principiul Coloanei Infinitului: Te ridici, te strâng de gât! Te ridici? Te strâng de gât! Unde sunt banii din acciza la carburant? Că statul bagă în buzunar jumătate din prețul unui litru de benzină/motorină. Unde sunt banii de rovignetă? Că plătim sute de lei anual ca să circulăm pe drumurile României, alea cu o singură bandă pe sens în 90% din cazuri, nu pe autostrăzi cu 4 benzi pe sens ca vesticii. Așadar, unde sunt banii cu care statul ar trebuie să deszăpezească anual orașele, drumurile naționale și județene?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here