Home Gandurile mele Cum își bate joc statul de mii de PFA-uri

Cum își bate joc statul de mii de PFA-uri

23
0

Da, mai fă afaceri în România. Nici până acum nu mi-a venit restul de plată, recalculările de la ANAF pentru anul 2016, la PFA. Desigur nici pe 2017 nu au venit, dar am depus actele acum, la final de ianuarie. Voi vă dați seama despre ce e vorba aici, am depus anul trecut în ianuarie documentele pentru regularizările pe 2016 și nici până acum nu au venit. Și a trecut un an.

E strigător la cer. Tu ca antreprenor nu poți să faci nimic cu acei bani, puși de-o parte pentru ANAF, întrucât nu știi când te trezești cu surprize, cu hârtii și nu ai decât 60 de zile să le achiți. Și nu pricep de ce naiba nu trimit odată, doar au de luat bani, mulți, nu de dat. Când e de dat bani înapoi sunt sigur că nu ai nicio șansă, dar nici când vine vorba de dat nu ne înțelegem?

Nu e de mirare că se închid foarte multe PFA-uri, SRL-uri. Păi dacă legislația e cum e, taxele sunt mari și nu vin hârtiile la timp astfel încât să închei și tu socotelile  cu anii precedenți? Parcă văd că e o strategie a ANAF-ului, să trimită după 2-3 ani, când deja tu nu mai știi ce aveai de plată și cât.

Conform legii, ei trebuiau să trimită până în maxim luna iunie acele regularizări, dar iată-ne aproape de luna martie. Nu frate, e o bătaie de joc ce face ANAF-ul cu micii întreprinzători. Atât de multă instabilitate cred că nici în Siria. Auzi, să stai cu banii blocați ani de zile din pricina faptului că ANAF-ul nu-i vrea, nu trimite documentele pentru ei.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here