A venit iarna acum, la început de primăvară

Vin -13 grade Celsius fraților acum, la început de martie. Lumea asta s-a întors cu fundul în sus și anotimpurile au început să se schimbe destul de mult. Când eram și noi mici știam o treabă: iarna ține 3 luni, din decembrie până în februarie. Și așa se întâmpla, de Crăciun aveam cu toții zăpadă, Moșul venea cu sania, copiii erau fericiți. Astăzi, Moșul vine de Crăciun cu mașina, iar copiii nu se mai bucură de nimic, întrucât ninge prin martie când nu mai sunt sărbători.

Schimbările climatice  sunt reale din păcate iar efectele lor le vedem în primul rând în decalarea anotimpurilor. Iernile sunt geroase și niciodată încadrate în perioada de timp specifică, verile sunt foarte fierbinți, secetoase, și țin destul de mult. Am avut de multe ori + 30 de grade la începutul de an școlar, nu? Dacă-mi aduc eu bine aminte de 15 septembrie din copilăria mea, mai mereu ploua și era foarte frig. Toamna își intra mereu în drepturi la final de vară, nu ca acum.

Să sperăm că nu are de gând să o țină prea mult așa. Să sperăm că lucrurile se vor schimba în curând și va veni primăvara pe care o așteptăm cu toții. Chestia e că s-ar putea să trecem direct din iarnă în vară cum se întâmplă de fapt de vreo câțiva ani buni.

Leave a Reply