Fugi ca prostu’

De multe ori când mă duceam pe la alergat pe la pădure mă întâlneam cu diverși cunoscuți și când mă vedeau ce fac, erau super mirați, ca și cum aș fi făcut cea mai ciudată activitate din lume. Atunci mi-am dat seama pentru prima dată de faptul că românii nu sunt obișnuiți să facă mișcare. Mulți dintre cetățenii acestei țări au încheiat socotelile cu sportul din momentul în care au ieșit de pe băncile gimnaziului și chestia asta se vede în starea generală de sănătate. Nu degeaba suntem pe primele locuri în Europa și în lume la boli cardiovasculare, de inimă, la obezitate și așa mai departe.

Atât timp cât oamenii se uită la tine și în mintea lor se înfiripă ideea că tu fugi ca prostul, ce mai este de spus? Bine că au înflorit pe la toate colțurile shaormeriile, covrigăriile, o să ajungem în scurt timp o nație de umflați îmbuibați, care nu or să ai vrea să se mai ducă pe jos nici până la pâine. Deja există o grămadă de cetățeni care se duc cu mașina și la closet, ce să mai așteptăm de la viitor? La noi, dacă practici un sport ești văzut drept anormal, lucrurile sunt pe invers mereu. Oamenii care au grijă de sănătatea lor sunt anormali iar cei care sunt foarte leneși și critică mișcarea sunt cei normali.

Țara lui Papură Vodă frate, o țară de care eu unul încep să mă satur din ce în ce mai mult. Dar nu știu, parcă nici pe la străini nu m-aș simți mai bine. Aș fi oarecum mai liniștit că nu aș mai avea de-a face cu atât de mulți proști dar nu m-aș simți acasă.

Leave a Reply