Doar casa până la cer e casă

Mergeam în această seară înspre cartierul în care locuiesc eu și trecând printr-o zonă de case, mai priveam în stânga, mai priveam în dreapta să văd și eu ce au mai construit românii în ultimii ani. Nu mică mi-a fost mirarea să văd că au răsărit foarte multe case cu vreo două, chiar trei etaje în zonă.

Cum naiba să-ți faci frate casă cu 3 etaje? Evident, aceste pagode sunt goale pe timp de iarnă, întrucât marii lor proprietari nu-și permit să plătească încălzirea unui asemenea monument al inutilității. Cât de îngust la minte trebuie frate să fii construiești o casă cu 3 etaje? Cât?

Nici nu vreau să mă gândesc câte camere are o casă cu 3 etaje, nici nu vreau să mă gândesc cam cât costă pe iarnă întreținerea la un asemenea imobil.

Românii au boala asta cu casele, care musai trebuie să fie mai înalte decât ale vecinilor, până la lună dacă se poate, să zgârie luna cu hornul.

În străinătate, vreo 60% dintre locuitori stau în chirie, nu-și doresc case. Oamenii au înțeles că viața e scurtă și că trebuie să ți-o trăiești fără să fii legat material de anumite obiecte. Păi când tu pierzi 6 ani din viață ridicând un castel într-unul dintre cele mai sărace orașe din România, Drobeta Turnu Severin, te consideri un om inteligent? Nu știu ce să zic, m-aș feri să fac asemenea afirmații.

Nu zice nimeni să nu-ți faci casă. Dar fii și tu un om calculat și serios. Că până la urmă îți faci casă din dorința de a te bucura de ea ulterior nu? Dau îți place să te muți în chirie din noiembrie pentru că nu-ți permiți să încălzești propria locuință?

Leave a Reply