Home Gandurile mele Despre casele care sunt veșnic de vânzare

Despre casele care sunt veșnic de vânzare

41
0

Există câteva case în oraș care sunt scoase la vânzare de ani de zile. Inițial, când nu am fost interesat de achiziția unui imobil nu mi-a păsat. Doar treceam pe lângă ele mirat de faptul că nu vrea să le cumpere nimeni. În urmă cu vreun an de zile, am început să fiu și eu interesat de piața imobiliară și am aflat și motivele pentru care acele case sunt de vânzare de atât de mult timp, fără ca nimeni să le dorească. Motivele sunt destul de amuzante dar pur românești.

În primul rând, există casele dărăpănate. Deși la exterior arată ok, fațada fiind în condiții bine, la interior necesită investiții colosale. Nu este deloc rentabil să faci o asemenea achiziție. Adică decât să dai 25.000 de euro pe o casă dărăpănată și să mai bagi în ea vreo 20.000, nu mai bine cumperi din start una de 40-45 de mii și îți vezi de treabă? Nimeni nu vrea bătaie de cap.

În al doilea rând există prețurile exorbitante. Unii oameni au impresia că România este un fel de Monaco. Atunci când tu ceri 70.000 de euro pentru o casă cu 3-4 camere într-un oraș uitat de lume, trebuie să fii conștient de faptul că pe la capitală, cu 70.000 de euro îți cumperi casă nouă. Nouă. E normal să nu vinzi niciodată o casă dacă ești rupt de realitate și ceri niște bani care nu se justifică.

În al treilea rând, mai sunt copiii/nepoții care au plecat în străinătate și au primit moștenire acele case. Din dorința de a face rost de foarte mulți bani fără să miște un pai, ei cer niște bani ridicoli pe acele case. Așa e când nu depinzi de un anumit obiect, îți permiți să stai 10 ani cu el la vânzare sperând că poate într-al 11-lea an apare fraierul, pardon prostul, pardon clientul care să dea de 3 ori cât face.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here