Ce este așa interesant uleiul de cocos?

Tot auzim înjur laude aduse la adresa uleiului de cocos și mulți dintre noi, cei care nu am folosit niciodată așa ceva ne întrebăm care-i treaba cu el? Ce este așa de WOW, așa de interesant la un simplu ulei? Ei bine, am făcut un pic de cercetare pe baza acestui subiect și am căutat beneficiile lui, am căutat o rețetă sănătoasă cu ulei de cocos, etc. Culmea, am găsit tot ce am avut nevoie pe net, plus multe recenzii la acest ulei de cocos pe bioportal.ro. Chiar am fost surprins să văd câtă lume folosește acest produs, câtă lume laudă beneficiile uleiului de cocos.

Ce este așa interesant uleiul de cocos?

În primul rând, trebuie să știți faptul că uleiul de cocos este folosit cel mai adesea în bucătărie dar și în cosmetică. Astăzi vom discuta despre uleiul de cocos folosit în special pentru gătit. Este un înlocuitor excelent pentru uleiul de floarea soarelui, unul dintre cele mai nocive și slab calitative uleiuri folosite la greu în România. Se poate prăji orice în uleiul de cocos, de la cartofi la carne, dar mult mai sănătos. Este un produs 100% natural care nu conține niciun fel de aditiv.

Uleiul de cocos nu conține grăsimi saturate, fapt ce-l recomandă pentru persoanele aflate la dietă. Acesta se oxidează în jurul valorii de 198 de grade Celsius, devenind ideal pentru orice fel de prăjeală. Uleiul de cocos nu trebuie păstrat la rece, trecând din stare lichidă în stare solidă abia la -25 de grade Celsius. Spre deosebire de uleiul de floarea soarelui, cel de cocos poate fi folosit la prăjiri succesive, nu trebuie aruncat. Deși pare un ulei mai scump decât cel de floarea soarelui, pe termen mediu și lung nu este nicio diferență din moment ce poate fi folosit de mai multe ori.

Din punctul meu de vedere, uleiul de cocos trebuie să înlocuiască treptat pe cel de floarea soarelui, este o variantă mai modernă de a prăji și mai sănătoasă. Probabil și prețurile vor scădea destul de mult în următoarea perioadă pe măsură ce va exista mai multă cerere.

Leave a Reply