Home Gandurile mele De ce jignirile pe Facebook nu pot fi pedepsite în mod legal

De ce jignirile pe Facebook nu pot fi pedepsite în mod legal

52
0

Am asistat ieri la o discuție destul de interesantă despre amenzile date persoanelor care înjură pe Facebook, de către poliție. După cum știm, Facebook este considerat spațiu public în țara asta așa că se aplică legile existente în societate. Toate bune și frumoase până când ajunge cineva să te supere, să te deranjeze. Potrivit legilor, poți să reclami pe cei care te înjură la poliție și astfel, o să fie amendați. Problema e că deși în realitate au existat câteva asemenea cazuri, nu toată lumea poate să-și primească dreptatea din parte autorităților și am să vă spun de ce.

Pentru ca poliția să poată amenda o anumită persoană, organul legii trebuie să dovedească faptul că X e în spatele contului. Evident că nu va investi nicio secție de poliție într-o anchetă de proporție cu adrese de IP și toate ele, costurile sunt prea mari, ei sunt prea aglomerați. Partea și mai proastă este că polițiștii care dau amenzi din burtă pentru injurii pe Facebook se pot trezi cu plângeri pe la Parchet pentru abuz în serviciu. Și dacă nu vor putea demonstra că acel cont aparține lui X, e beleaua pe ei cât capra. Niciun polițist serios nu va lua în calcul astfel de plângeri, că X a jignit pe Y pe Facebook sau pe oricare altă rețea de socializare catalogată drept spațiu public.

Așadar, în mod legal jignirile pe Facebook nu pot fi pedepsite decât printr-un alt abuz. Mai sunt și cazuri documentate dar haideți să fim serioși, cred că acestea pot fi numărate pe degete.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here