Absorbția fondurilor UE – capitolul care nu interesează pe nimeni

Cică UE ne poate da niște fonduri, adică niște bani cu care să ne dezvoltăm ca țară. Recent am aflat că nu am luat nici măcar 1% din acei bani și mă întrebam printre altele de ce nu interesează pe nimeni acest lucru? Ei bine, cred că treburile sunt destul de clare în România. Oamenii preferă să lucreze cu fonduri de la stat din care se poate fura fără ca nimeni să răspundă, decât să facă proiecte europene supravegheate de dincolo. De ce să muncim când putem să furăm, nu?

Degeaba ne dă UE bani de autostrăzi, nimeni nu se bagă la ei să construiască cu ele dacă nu se pot fura. Doar interesul suprem în politica din România este șpaga sau furtul, nu? Haideți să fim serioși, nu are niciun politician insomnii din pricina faptului că nu a făcut mai nimic pentru cei aleși. Odată cocoțați în scaune precum scroafa în copac, singura lor grijă este influența sau banul.

Polonia a înțeles foarte bine că se poate fura ca în codru dar se poate și construi o țară și iată că ei au reușit în câțiva ani de la integrare să traverseze cu țara în lungi aproape în lat. E normal ca ei să trăiască mai bine din moment ce au infrastructură. Ce dezvoltatori să vină în România dacă aici se fac 5 ore pe 200 de kilometri? Parcă am fi în Rusia. Suntem prea egoiști și prea lacomi ca popor, de-asta nu ne putem dezvolta. Cum mă, să-ți dea UE bani de dezvoltare și pe tine ca ultima țară ca nivel de trai să nu te intereseze? Mi se pare ridicol fraților.

Leave a Reply