Home Diverse Despre încălzirea cu pompele de căldură

Despre încălzirea cu pompele de căldură

49
0

De când ne știm, am fost învățați cu soba în care să băgăm lemne, cu radiatoare pe curent electric sau cu centralele pe gaze naturale dacă am avut bafta să ne naștem într-un oraș de provincie ceva mai răsărit. Ei bine, în ultimii ani au început să prindă și prin România unele metode de încălzire alternative pentru locuințe, prin intermediul unor pompe de căldură de exemplu.

Pompele de căldură reprezintă o soluție de încălzire modernă care oferă un randament foarte ridicat. Se folosește căldura degajată de pământ pentru a încălzi locuința pe timp de iarnă. Discutăm despre o alternativă inteligentă care poate transforma 1 kw de energie electrică necesar antrenării motoarelor în 4 kw de căldură pentru încălzirea locuinței. Destul de smart, nu?

Pe măsură ce ne tehnologizăm apar din ce în ce mai multe metode și soluții pentru problemele societății contemporane și partea bună este că aceste soluții vin la niște costuri destul de bune. Aceste pompe de căldură apă apă de exemplu nu costă o avere și au marele avantaj că pot fi folosite și în zone destul de izolate unde electricitatea e pe bază de fotovoltaice sau de generatoare.

De asemenea, deși se numesc pompe de căldură, acestea pot fi folosite și vara pentru a răci locuința. Prin intermediul lor se poate renunța la aparatele de aer condiționat clasice care nu sunt nici econome nici ecologice. Vara, lichidul mai cald transferat prin foraje se răcește în pământ iar pompa de căldura utilizează aceasta diferența pentru a raci casa. Este un sistem mai mult decât inteligent.

Sunt tare curios ce anume se va mai inventa în următorii 10 ani pentru răcirea sau mai ales încălzirea casei. Aceste pompe de căldură aer apă sau apă aer sunt deja un vârf tehnologic care folosește toate cunoștințele existente în societate legate de energie termică înmagazinată de pământ și nu numai. Clar o să avem parte de niște surprize destul de plăcute pe viitor și partea bună va fi că vom avea parte și de costuri mult mai mici pentru încălzirea locuințelor, că până la urmă asta dorim.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here