Avem o problemă cu nesimțirea

Observ în jurul meu, zilnic, o problemă din ce în ce mai apăsătoare: lipsa de pun simț. Începând cu mâncatul semințelor pe stradă și terminând cu conștientizarea faptului că prin propriile acțiuni am putea încurca pe cei din jur, dăm înainte cu un tupeu fantastic.

De multe ori mă întreb unde se va ajunge cu atât de multă nesimțire și miserupism în jur, cu atât de mult egoism. Probabil vom ajunge să ne dăm în cap în stradă unul altuia de la nimicuri nesemnificative, chestii care se întâmplă astăzi într-o oarecare măsură în trafic.

Da, în trafic oamenii au ajuns să se ia la bătaie ca proștii de la nimicuri: că unul merge corect și altul nu, că unul vrea să e bage pe unde nu are voie și altul nu vrea să-l lase și așa mai departe. Nu știu câți dintre voi ați realizat cât timp se pierde cu o ceartă în trafic, cel puțin 5 minute, iar cei care se opresc să-și împartă dreptatea reușesc să încurce și pe cei din jurul lor.

Că doar nu vă imaginați că se opresc să se certe înafara părții carosabile, nu domnule, acolo, fix în drum. Cred că avem o mare problemă cu nesimțirea și nu e greu de înțeles de ce am ajuns așa.

Păi din părinți care ascultă manele, care sunt semi analfabeți și care nu au nicio treabă cu educația, ce ați vrea să iasă, fraților? Academicieni și profesori de etichetă?

Nici vorbă, or să iasă tot niște ghiolbani, involuați față de părinții lor, niște apăruți pe lume din greșeală ți cam atât. În rest, fiecare face absolut ce vrea el, fără să-l intereseze de cel de lângă.

Leave a Reply