Home Gandurile mele De ce au unii impresia că a lucra pentru cineva ca angajat...

De ce au unii impresia că a lucra pentru cineva ca angajat înseamnă să fii sclav?

72
0

Aud din ce în ce mai des în societatea din România (în special de la tineri) cum că e ceva super nașpa să te duci la muncă. Cum să fii sclav, să faci patronul cu sula mare? Nu am înțeles niciodată de unde le vine lor gândul acesta, cum că dacă ai lucra pentru cineva, automat ai fii un sclav care aduce munți de bani altcuiva. Probabil de la părinți, că la ce vârste au, nu au prea trecut ei prin viață ca să vadă ce-i munca sau ce-i câmpul muncii. Atunci când ai părinți care-ți insuflă o asemenea mentalitate, e de rău. Sunt niște părinți leneși care la rândul lor nu au prea avut de-a face cu cartea sau munca.

Cum își imaginează cineva că poate exista o societate fără angajatori? Să fim așa o societate plină de patroni? Să existe fabrici întregi care nu ar avea decât un singur om la muncă și acela să fie patronul?  Să existe hipermarketuri în care în loc de 400 de angajați să fie doar patronul? Cât de idiot trebuie să fii să spui că dacă te duci la muncă drept angajat, ești sclav? Păi veniți fraților voi cu un concept de societate din care lipsește angajatul. Să fie așa numai patroni care nu știu ce să facă singuri acolo…

Da, dacă te duci să te angajezi faci patronul cu sula mare de bani. Păi nu știu în ce univers paralel, angajatul câștigă mai mult decât patronul? Astea sunt gânduri lacome ale unor oameni care nu știu să facă mai nimic, ale unor oameni plafonați în sărăcie din pricina propriei incapacități intelectuale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here