Mă amuză într-un fel declarația domnului Cioabă

Domnul Cioabă, regele țiganilor, a primit în vizită niște mascați într-o dimineață și în presă a apărut o declarație de-a dumnealui care într-un fel mă amuză. Mă amuză din mai multe puncte de vedere pe care le vom discuta în cele ce urmează. În linii mari, când s-a trezit cu poliția la ușă, cică omul s-a speriat, că are diabet. Apoi, mascații ar fi fost de fapt niște maimuțe :)) Bine, de multe ori asemănarea aceasta este izbitoare dar în fine, să nu deviem de la subiect :))

Domnul Cioabă spunea reporteriței care-l întreba despre motivul pentru care au venit mascații, faptul că dacă două firme țigănești fac afaceri între ele, nu înseamnă că automat înșală statul român. Păi domnule Cioabă, cu tot respectul, țiganii sunt renumiți pentru returnările de TVA în baza unor servicii fictive. Ei cu asta se ocupă, cu asta au făcut averi în România. Ba chiar asta înseamnă când două firme țigănești fac afaceri, că e ceva necurat la mijloc :))

Bine, nu putem băga toți țiganii în aceeași oală. Sunt și țigani care nu fac rahaturi și care nu fac evaziune, sunt țigani care fac bani cinstit în țara asta dar să nu ne hazardăm, să nu ne îmbătăm cu apă rece. Aceștia destul de puțini la număr și destul de scumpi la vedere. Majoritatea celor de etnie care umblă cu mașini de lux nu-și pot justifica niciodată averile. Sunt și care au afaceri ok și plătesc taxele la stat la timp dar hai să fim serioși acum… Nici așa să spuneți că nu ar trebui să fie nimic suspect în momentul în care două firme țigănești fac „business”…

Leave a Reply