Ce vedeți fraților așa de bun la țigări? Că eu nu înțeleg

Pentru că nu sunt fumător, eu unul nu pot să înțeleg ce poate să ofere așa de bun țigara. Ce poate să fie atât de bun în ea astfel încât să te oblige să-ți dai un sfert sau o treime din salariul lunar pe pachete de țigări? Cei care fumează spun că cică țigările reușesc să-i relaxeze dar pana mea, nu este oare un compromis prea mare? Nu pui la socoteală și toxinele pe care le bagi în tine pe lângă nicotină?

Și mai vine și cheltuiala frate, păi să facem așa un calcul simplu: să zicem că ești însurat și fumezi și tu și nevasta cam un pachet pe zi. Asta înseamnă 34 de lei/zi de familie. 34 x 31 = 1054 lei/lună, un salariu minim pe economie în pana mea. Poate să fie rata la casă, dacă te decizi să-ți iei și tu o casă.

Cum să arzi fratele meu atâția bani aiurea? Chiar nu pot să înțeleg. Hai, dacă ar fi pachetul 5 lei aș mai zice, hai că 5 lei/zi nu e o sumă uriașă deși cu 150 de lei la final de lună clar ai putea să faci ceva mișto. Dar la aproape 20 de lei pachetul, mi se pare mai mult decât stupid.

Nu vreau să jignesc pe nimeni dar asta e părerea mea, cei care cheltuie banii ăștia pe țigări chiar sunt ridicoli. Fiecare face ce vrea cu banii săi dar totuși, să-i arzi așa doar pentru că cică te relaxează, mi se pare mai mult decât ciudat. Voi ce părere aveți despre acest obicei? De asemenea, dacă fumați aș vrea să știu dacă v-ați gândit măcar o dată la cheltuiala uriașă la care vă supuneți lunar.

Leave a Reply