3 idei practice pentru reducerea consumului de curent electric la birou

Atunci când ai un business de întreținut, orice ban contează și mai mult ca sigur te gândești cum ai putea face să reduci cheltuielile la birou, locul în care tu alături de angajații tăi petreceți cel mai mult timp. Ei bine, există câteva soluții pe care o să vi le prezint în cele ce urmează foarte pe scurt.

3 idei practice pentru reducerea consumului de curent electric la birou

  1. Înlocuirea becurilor clasice cu becuri cu LED. Aici mă refer atât la becurile folosite pentru iluminarea încăperii cât și la lămpile de birou. Există lămpi de birou cu LED, foarte moderne și de asemenea foarte eficiente din punct de vedere al consumului. În plus, LED-urile sunt mult mai rezistente, nu o să mai fii nevoit să schimbi așa des becurile. De asemenea, dacă există panouri publicitare în exteriorul clădirii, e recomandat să folosiți lămpi pentru exterior cu LED pentru iluminarea acestora. Chiar dacă vara noaptea este scurtă, consumul va crește la iarnă.
  2. Montarea de aparate de aer condiționat eficiente. După aceste lămpi birou cu led, e timpul să trecem la artileria grea. Pe timpul verii, cel mai mare consum într-un birou apare din cauza aparatelor de aer condiționat. E mult mai indicat să investiți într-un astfel de aparat de capacitate mai mare, care să facă față și care să fie neapărat de tip inverter.
  3. Educați angajații să stingă becurile dacă nu au nevoie de ele. Din păcate, în România foarte mulți oameni nu au simț civic înclinat înspre economie. Într-un birou unde activează uneori chiar și 10 angajați, este imperios necesar ca fiecare să-și stingă luminile pe la baie, pe la bucătărie, pe la lampa de birou dacă nu o folosesc și așa mai departe. Știu că multora o să vă vină greu să credeți că există oameni care lasă becurile aprinse peste tot pe unde se duc, dar ei există. Și da, paguba la energie electrică a unui bec aprins este destul de mare, nu doar din pricina faptului că acel bec nu folosește nimănui.

 

Leave a Reply