Chiar este necesar scutul pentru motor?

scut pentru motorDiscutam ieri cu cineva pe tema scutului pentru motor și am ajuns la concluzia că părerile sunt destul de împărțite atunci când ne gândim la utilitatea unui asemenea element. Astfel, în cele ce urmează vom trece în revistă atât avantajele cât și dezavantajele unui scut pentru motor, să vă puteți forma singuri o opinie și, dacă considerați necesar, să vă cumpărați unul pentru mașină.

3 avantaje de necontestat ale unui scut pentru motor

  1. Previne acumularea prafului pe elementele motorului. Dacă o să aveți vreodată curiozitatea să vedeți cât de util poate fi un asemenea scut, să vă uitați cât de curat este un motor ce are un scut montat și cât de murdar este un motor care nu are scut montat dedesubt. Străzile din România sunt mizerabile iar praful ce poate ajunge la motor reușește de multe ori să zăpăcească senzorii.
  2. Previne infiltrarea animalelor în locașul motorului. Nu știu voi, dar eu unul m-am trezit cu toate bălăoanele pe motor după ce am decis să dau jos scutul de pe al meu Renault Scenic. Câini de talie mică, pisici și șobolani pot să-ți intre în cavitatea motorului de sub capotă dacă nu ai un scut montat și chestia asta se va întâmpla în special iarna, când căldura motorului atrage animalele ca un magnet.
  3. Previne anumite avarii specifice drumurilor noastre. Din cauza vibrațiilor, anumite cabluri ori furtunuri se pot desprinde din locașurilor lor și pot atârna pe jos, fiind ulterior agățate. Nimic nu e mai nasol decât să ți se rupă un cablu pentru că a fost agățat de o denivelare pe stradă. Scutul motor previne acest gen de scenarii.

Dezavantajele scutului pentru motor

Din punctul meu de vedere, scutul pentru motor are un singur dezavantaj: în cazul în care ai nevoie să faci o intervenție asupra motorului ori o simplă verificare, o să fii nevoit să-l dai jos.

De unde poți cumpăra un scut pentru motor dacă mașina ta nu este echipată cu așa ceva?

Cel mai bine ar fi să cumperi un scut motor de la AutoGedal, unul dintre puținele magazine online în care vei găsi asemenea accesorii. Rămâne la aprecierea ta dacă ai nevoie de el sau nu, tu decizi cine îți protejează mașina, sau mai bine zis ce îți protejează mașina, dacă ai nevoie de o asemenea protecție.

Leave a Reply