Ce mă împiedică să-mi doresc o mașină mai scumpă de 2000 de euro

E chinuitor să-ți cauți mașină second hand în România și asta din cauza oamenilor. Atunci când vezi că nimeni nu e sincer atunci când încearcă să-ți vândă o mașină, clar nu-ți mai vine să cumperi nimic. De câteva luni bune sunt și eu în căutarea unui autoturism second hand și înot zilnic prin marea de samsari, de mincinoși, de combinatori care preferă să stea acasă și să învârtă pe net două, trei mașini decât să se ducă la muncă. Cu asta mă lupt eu de vreo câteva luni de zile.

Ca și modele, am conspectat tot ce mișcă pe piață. M-am informat, m-am gândit, m-am sucit și am ajuns la concluzia că nu ar trebui niciodată să cumpăr o mașină mai scumpă de 2000 de euro, cu toate că o să fie o mașină veche, cu toate că o să fie o mașină mai puțin confortabilă. Cred că o mașină de 2000 de euro este perfectă pentru ce-mi permit eu în acest moment.

Ce mă împiedică să-mi doresc o mașină mai scumpă de 2000 de euro

În primul rând, atunci când ai vecini „pericol public” la volan care vor să plece înainte cu mașina și bară marșarier, și-ți lovesc mașina, de ce Dumnezeului ai investi într-o mașină foarte mișto? Să ți-o lovească toți proștii, toți inapții, toți care au luat permisul pe șpagă? Chiar nu merită investiția pentru că o mașină lovită se vede că e lovită orice-ai face tu.

În al doilea rând, dacă nu e vorba despre consumabile, eu unul sunt adeptul pieselor din dezmembrări. De ce? Chiar dacă sunt vechi, sunt 100% originale și vor fi mult mai de calitate decât ce vei cumpăra din magazin. Dacă aș cumpăra o mașină scumpă, pe la 5-6000 de euro de exemplu, clar nu aș avea acces la o piață de dezmembrări.

Leave a Reply