Home Gandurile mele Perfectarea actelor auto după vânzarea mașinii – excepția care a căpătat caracter...

Perfectarea actelor auto după vânzarea mașinii – excepția care a căpătat caracter de permanentă

115
0

Pentru că sunt mereu în căutare de mașini second hand, pierd foarte mult timp pe site-urile de anunțuri unde văd fel de fel de „oferte” care mai de care mai interesante, printre care și cele în care se specifică „se poate circula cu numerele acestea, nu stresăm cu transcrierea”. Cu alte cuvinte, sunt unii oameni care vor să vândă mașina dar nu o prea vând. Sunt unii oameni, mulți, care nu perfectează niciodată actele de vânzare-cumpărare și se pare că a devenit un oarecare obicei.

În momentul în care tu cumperi o mașină de la cineva, ai cam 30 de zile să finalizezi transcrierea ei de pe numele fostului proprietar pe numele tău. Ei bine, în țara asta se vând de ani de zile mașini pe la 700-1200 euro, vechi, cu CIV, certificat, asigurare și copie CI a proprietarului, ceea ce mie unul mi se pare o prostie. Repet, nu este o tactică de excepție, este una foarte des întâlnită.

Internetul este plin de mașini care au fost cumpărate doar așa, românește, fără să se mai facă transcrierea proprietarului mai ales din cauza timbrului de mediu în trecut. Cei care cumpărau mașini deja înscrise dar pentru care nu se plătise timbru de mediu, cel care cumpăra mașina era obligat să plătească taxă. Ei bine, după eliminarea timbrului de mediu, cei care au cumpărat asemenea mașini fără să mai perfecteze actele încearcă să scape de ele. Problema este că nu au nici un drept de proprietate asupra acelor mașini, deci nu au cum să le vândă decât dacă la rândul lor, „nu stresează cu transcrierea”… Păi cred și eu că nu stresează, dacă nu este mașina lor, nu au cum să streseze…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here