Home Gandurile mele Ne-am născut la coadă

Ne-am născut la coadă

504
0

Mi-am pus de multe ori întrebarea elementară: când vom ajunge și noi să fim civilizați, să nu mai fim nevoiți să stăm la coadă atunci când ne ducem la o instituție a statului, la un magazin, oriunde. Coada este ceva care ne caracterizează ca nație și deși mulți dintre voi ați fi tentați să spuneți că ea se formează doar atunci când vine vorba despre instituțiile statului, este întâlnită și la privat.

Păi nu am discutat noi despre hipermarketurile care te pun să stai la coadă minute bune doar pentru că ai îndrăznit să cumperi ceva de la ele și să le bagi bani în buzunare?

Cred că poporul român s-a născut la coadă și a prins drag de ea. Altfel nu-mi explic de ce mereu se formează cozi peste tot pe unde te duci. Există cozi și în străinătate la cele mai mari obiective turistice dar acolo este de înțeles, foarte multă lume călătorește dar ce se întâmplă în România?

Dacă te duci să scoți cazierul, stai la coadă. Dacă te duci la medic, stai la coadă. Dacă te duci să plătești taxe și impozite către Primărie, stai la coadă, la ANAF la fel. E incredibil, oare în ce țară de pe lumea asta mai ești nevoit să stai la coadă pentru a plăti ceva, orice? Pentru a da bani…

Mie mi s-a întâmplat de multe ori să fiu nevoit să stau la coadă la bancă pentru a-mi plăti rata. Voi vă dați seama cât de umilitor este să fii pus să stai la coadă pentru a aduce bani? E ca și cum aș vinde eu ceva și aș ține pe la ușă pe cel care vine să-mi cumpere…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here