Autostrada – acel vis al românilor care nu se va materializa niciodată

România nu va avea niciodată o autostradă care să o traverseze și am să vă spun imediat de ce. În țara asta, de zeci de ani, oamenii au fost obișnuiți să miște paie doar dacă le iese și lor ceva.

Astfel, cei care s-au perindat pe la Guvern au fost mult mai interesați să dezvolte proiecte mici de la care pot să fure mult decât să dezvolte proiecte mari, de anvergură, proiecte precum autostrăzile care sunt mereu în atenția mass media și prin intermediul cărora, nu se poate fura atât de mult. Bine, acuma că unii au reușit să fure și de la autostrăzi e partea a doua a discuției.

România nu va avea niciodată o autostradă pentru că ea nu este cu adevărat importantă. Ce lucru este imposibil de realizat dacă se vrea cu adevărat? Nu sunt bani? Sunt. Nu sunt firme de construcții? Sunt. Voință să se facă ceva nu prea există și tare am impresia că cineva ne dorește săraci. Tare am impresia că cineva gândește că un popor sărac e mai ușor de controlat, la fel și unul flămând. Dacă s-ar face autostrăzi în țara asta am deveni și noi prosperă precum Polonia. Ați văzut ce au făcut polonezii? Ai reușit să traverseze țara cu autostradă apoi să o dezvolte pe ramificații către celelalte două granițe. Ce are Polonia și nu avem noi, că țara aia era mult sub noi din toate punctele de vedere? Voință are și dorință să se dezvolte. Acolo se fură dar se și face ceva pentru țară, spre deosebire de România unde nimeni nu vrea să se implice în proiectele serioase atât timp cât nu le iese și lor ceva, orice.

Leave a Reply