Home Gandurile mele Am călătorit în timp cu o cafea

Am călătorit în timp cu o cafea

49
1

Zilele trecute am fost până la Dedeman să ajut un prieten să facă ceva cumpărături și să mai stau gură-cască printre rafturi. Îmi place să pierd vremea prin magazinele de bricolaj, nu cred că e ceva nou. După ce am făcut cumpărăturile (nu prea consistente), am luat plasele și am purces către Cora unde era o cafenea. Aveam poftă de cafele după atâta umblat printre rafturi și cum la Dedeman nu sunt decât automate din care poți lua pahare cu 2 lei, am zis să mergem peste drum. La Severin, Dedeman și Cora sunt la 500 de metri unul față de celălalt.

Ei bine, am intrat înăuntru în acea cafenea. Nu mai știu cum îi zice dar acolo am fost parcă transportat înapoi în timp cu 100 de ani. Pur și simplu nu mi-a venit să cred ce-mi văd ochilor. Un telefon care mai mult ca sigur a fost folosit ani la rândul fără încetare. Cred că este o centrală mai bine zis, nu un telefon în sine, cred că este genul acela de aparat care făcea legătura mai departe în trecut. Cum azi apăsăm niște taste ca să ajungem la un anumit birou al vreunei instituții, o femeie cel mai probabil stătea în trecut pe un scaun în fața acestui aparat și făcea legătura între birouri.

Mi-a plăcut această incursiune, trebuie să recunosc. De ce mi-a plăcut? Nu știu, parcă de multe ori sunt sătul de tehnologie. Stăm cu nasul în calculatoare și telefoane zilnic și niște aparate vechi parcă ne pun oleacă mintea la contribuție. Măcar că ne imaginarăm modul în care erau folosite în trecut și tot e un câștig.

1 COMMENT

  1. Da. Pentru unii, aceasta ”tehnologie” poate provoca exagerari nostalgice… Mai ales pentru mine, care prin ’92, in timpul stagiului militar am avut ocazia -prilejului sa lucrez la o astfel de centrala telefonica. Inchipuie-ti ce viata aveau operatoarele dispeceratelor din Posta, cand trebuiau sa ”turuie” si sa faca mii de legaturi !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here