Îți poți imagina marginea Universului?

Se spune că Universul este infinit dar oare noi, oamenii, ne putem imagina așa ceva din moment ce încă de mici suntem obișnuiți să observăm chestii finite? Vine iarna, trece iarna. Omul se naște, apoi moare. Cumperi un teren să-ți cumperi o casă, acesta este delimitat și așa mai departe. Ei bine, cum arată atunci un lucru infinit din moment ce noi suntem obișnuiți cu măsura?

Am văzut destul de recent un documentar foarte reușit intitulat „Ce se află dincolo de marginea Universului” și pe care vă invit și pe voi să-l vizionați aici:

Este genul acela de documentar care din păcate nu poate să răspundă la întrebări celebre, însă cu siguranță te poate face să te gândești la anumite aspecte pe care le-ai neglijat. Revenind la marginile Universului, se spune că acesta nu are margini. Cu toate acestea, este posibil ca la un moment dat să înceapă alt Univers în care timpul să meargă invers. E posibil ca Universul nostru să nu fie altceva decât fundul unei găuri negre și dacă e așa, vă dați seama câte Universuri ar putea exista? Cred că noi tot ce putem face în ceea ce privește această margine a Universului este să ne-o imaginăm cum își imaginau în antichitate oamenii marginea Pământului, ziceau că odată ajunși acolo, riști să cazi de pe planetă sau ceva de genul, crezând că este pătrată. Dincolo de marginea Universului o fi un zic? O fi spațiu cosmic în care nu există nimic? Și dacă o fi așa, cine a creat asemenea spațiu? O fi vorba despre o simplă simulare pe calculator? Atâtea întrebări fără răspuns și toate plauzibile…

Leave a Reply