Home Gandurile mele Asta este România – frumoasă doar dacă o îngrijesc alții

Asta este România – frumoasă doar dacă o îngrijesc alții

49
0

În imaginea de mai sus o să vedeți două extreme. În fundal există Cetatea Medievală a Severinului în care s-au investiți vreo 10 milioane de euro pentru restaurare și care a devenit un obiectiv turistic principal pentru orașul Drobeta Turnu Severin. Foarte frumos, felicitări autorităților care și-au dat interesul să facă ceva mișto într-un oraș mai mult decât terminat. Dar ce facem cu restul? Vin turiștii să vadă cetatea iar la 100 de metri de zidurile vechi de aproape 2000 de ani avem mizeria asta.

Este vorba despre un fel de lac de acumulare care fiind gol, a devenit un fel de groapă de gunoi, plină de PET-urile severinenilor mari amatori de spații verzi și bălării specifice junglei Amazoniene. Acum, eu înțeleg o treabă: cetatea a fost făcută pe bani europeni. Foarte mișto că s-a făcut… Dar împrejurul cetății nu poate fi și el îngrijit de către Primărie? Chiar așa nu putem face nimic din propria inițiativă? Mereu ne implicăm doar dacă este vorba despre banii altora? Să aducă frate asistații sociali că și așa sunt mai mulți ca șomerii în județul Mehedinți, să facă curat cu ei acolo, dar să nu lase așa paragină. E ca și cum ai renova o sufragerie și la final te-ai căca în mijlocul ei, nu la veceu.

Mie mi se pare strigător la cer dar într-un fel, asta e România. Proiecte făcute cu banii altora și atât. Când vine vorba de făcut ceva, nu suntem în stare să facem nici măcar curățenie, ce să mai zic de proiecte de infrastructură. Noi nu suntem în stare să tăiem bălăriile aflate la 50 de metri de cel mai important obiectiv turistic din Drobeta Turnu Severin, ce să mai zic de autostrăzi sau alte minuni?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here