Home Gandurile mele Când este o greșeală să pleci din țară

Când este o greșeală să pleci din țară

438
0

Tot mai multă lume vrea să plece din țară și din punctul meu de vedere este o greșeală destul de mare să iei o asemenea decizie fără să te gândești bine. Germania de exemplu a trecut prin niște perioade crâncene după WW2 și oamenii au muncit de le-au sărit capacele atunci, nu au plecat nicăieri, dar astăzi, țara a ajuns unde a ajuns. Așa și în România, oamenii trebuie să înțeleagă faptul că dacă toți vor pleca, țara asta nu se va mai dezvolta niciodată. Deja avem 4-5 milioane de români în străinătate, am rămas în țară cu pensionarii și cu niște tineri care se gândesc și ei să plece.

Când este o greșeală să pleci din țară

Cred că este o greșeală să pleci din țară atunci când nu ai încercat toate posibilitățile, atunci când nu ai încercat o altă meserie, un alt oraș poate în care ceea ce știi tu să faci este la mare căutare.

De exemplu, la Drobeta Turnu Severin s-au dat afară mulți oameni de la Șantierul Naval dar ei s-au dus la Constanța și au găsit de muncă mult mai ok față de Severin, s-au mutat cu tot cu familii acolo. Au luat o decizie înțeleaptă zic eu…

De asemenea cred că este o greșeală să pleci din țară singur și să lași aici femeia și copilul să trăiască singuri. Știu mulți ați spune că nu au cum să le asigure un trai decent aici în România și de-aia pleacă dar nu este chiar așa. Tu când te apuci să faci un copil, nu știi că nu ai cu ce să-l crești? De ce-l mai faci? De ce nu te duci întâi tu la muncă în străinătate apoi când ai bani, faci și copii?

Din punctul meu de vedere din țară se pleacă numai în momentul în care te simți plafonat cu jobul sau pur și simplu simți o tensiune socială foarte mare.

Previous articleDe unde poți face rost de gheață carbonică?
Next articleCum ar arăta țara asta dacă am avea oameni competenți la putere
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here