Suportul tehnic al firmelor de hosting din România – călcâiul lui Ahile

După aproape 2 ani de online, timp în care am adunat în jur de 20 de site-uri active pe care se postează articole constant, am ajuns să-mi fac și eu o părere despre firmele de hosting din România, o părere generală mai bine zis. Din fericire, nu am avut probleme majore de funcționalitate care să mă neliniștească sau care să mă aducă la exasperare. Au fost probleme ce-i drept, la fiecare host în parte dar ar trebui să fiu absurd să cer perfecțiune, acest concept nu există nicăieri în lume.

Dacă la capitolul servicii am avut bafta să nimeresc firme serioase (XServers, EasyHost, Namecheap, etc), la capitolul suport tehnic toate au dat-o-n bară mai devreme sau mai târziu. Cred că în anul 2017, în România, suportul tehnic pentru găzduirea web este călcâiul lui Ahile și sunt sigur că prima companie care va reuși să se ridice peste un anumit standard de calitate la acest capitol, va face istorie. Am să explic acum de ce firmele de hosting din România au probleme cu suportul tehnic.

Atunci când tu ai o problemă cu site-ul, trebuie să deschizi un tichet. Toate companiile de hosting așa funcționează.. Deci trimiți un mesaj, un tehnician îl citește și-ți trimite un răspuns. Dacă e ceva care-l depășește, trimite tichetul mai departe pe ramura de suport superioară până când ajunge la cineva competent. Ei bine, acesta este o mizerie de sistem de suport întrucât poate să treacă jumătate de zi fără ca problema ta să fie rezolvată. Suportul tehnic din România trebuie să se schimbe radical în următorii 5 ani. Ori angajează mai mulți oameni, ori rezolvă altfel problemele clienților pentru că nu e posibil să stai cu un site picat 3 ceasuri sau 5 ceasuri până când răspund ei la solicitări.

Și acum, ca să vă faceți o idee, firmele care răspund cel mai greu la tichete sunt cele mai neserioase. Înseamnă că au foarte multe probleme de care trebuie să se ocupe, nu au calitate a serviciilor. Un host serios, dacă este bine pus la punct, nu are motive să pice și, deci, tu nu vei avea motiv să deschizi tichet. Toată lumea e fericită când nu există tichete de suport.

Leave a Reply