Cum să dai mă bani la stat? Ce? Tu nu ieși pe minus?

Am discutat cu cineva destul de recent niște treburi legate de datul banilor la stat. Am fost certat că dau bani la stat, că trebuie să bag cheltuieli ca să ies pe minus sau mă rog, aproape de minus. Am fost oarecum surprins de această atitudine a celor care înființează firme în România.

Nu cred că e o oarecare răutate în gândire, ci mai de grabă îndârjirea asta de a nu da nimic la stat. Aducă eu înțeleg că statul nu face nimic pentru tine cu acei bani dar nu înțeleg de ce ți-ai concentra atenția pe chestia asta în loc să te concentrezi pe dezvoltarea business-ului în sine? Sau poate că înțeleg de ce, oamenii care înființează firme de-astea de apartament nu au planuri mari cu ele. Ei vor doar să trăiască un pic mai bine, să mai facă un ban, să mai ciupească un pic de ici, un pic de colo.

Eu nu vreau să fac chestia asta. Nu mi-am făcut firmă ca să fiu un găinar. Eu am făcut firmă ca să încerc ceva în Româna, într-o țară în care toată lumea spune că nu se poate face nimic. Eu am de gând să fiu corect și deși știu că acei zeci de mii de lei pe care-i dau anual la stat nu se vor întoarce niciodată în favoarea mea, eu vreau să încerc lucruri pe care nimeni nu vrea să le facă de fapt. Mă surprinde doar atitudinea unora care nu vor să înțeleagă faptul că viața e un pic mai complexă decât găinăria. Nu degeaba suntem cea mai sărac țară din UE, cu toate că avem aproape 600.000 de firme de apartament. Suntem o țară de antreprenori dar nu de top, ci de găinărie.

Leave a Reply