De ce se înjură atât de mult pe YouTube și Facebook?

Cei care au cont de Facebook de măcar o lună, alături de cei care au cont de Google (YouTube) au observat faptul că pe cele două rețele se înjură non stop. Întrebare fundamentală care se pune aici este: de ce se înjură atât de mult în online-ul românesc? Au și străinii specialiștii lor dar nicăieri nu o să vezi mai multe înjurături pe centimetrul pătrat de pagină web ca-n România. Nu știu, parcă românii au lipici la câmpurile în care se poate scrie ceva și cu această ocazie lasă acolo o înjurătură de toată frumusețea. Am să enumăr aici motivele principale pentru care în țara asta, înjurătura a devenit deja sport național mai ceva ca oina.

De ce se înjură atât de mult pe YouTube și Facebook?

  • În primul rând, trebuie să precizez faptul că prostul are impresia că este deținătorul dreptății absolute. Românul nu știe să accepte o opinie diferită. Nu, dacă gândești altfel vei fi înjurat ca la ușa cortului doar pentru chestia asta.
  • În al doilea rând, știe că nu pățește nimic. Păi n-au pățit ei cei care au dat adresa lui Dragnea pe Facebook în timpul protestelor și or să pățească puțoii care se distrează pur și simplu înjurând pe Facebook sau pe YouTube? Să fim serioși… Nu există legi.
  • Trebuie să amintim apoi lipsa de educație. În fiecare țară există copii prost crescuți dar în România, din pricina nivelului de trai asemănător cu al Africii, există foarte multă lipsă de educație în societate. Din maneliști nu au cum să iasă academicieni.
  • Nimeni nu sare în apărarea celui care este ocărât. Atunci când nu ești de acord cu masele, cu turme, acestea deși sunt în inferioritate, or să vină să te înjure. Ei bine, ești înjurat pentru că cei care sunt în asentimentul tău nu intervin niciodată. Stau și se uită. Sunt de 10 ori mai numeroase comentariile cu injurii decât cele civilizate.

Leave a Reply