Home Gandurile mele Trebuie să te înconjori numai de oameni de la care ai ceva...

Trebuie să te înconjori numai de oameni de la care ai ceva de învățat

417
2

Eu unul am ajuns la concluzia asta după ce o viață întreagă am avut de-a face numai cu „prieteni” cu care-mi pierdeam timpul să-i învăț ba una ba alta. Bine, cu majoritatea pierdeam timpul să le repar calculatoarele gratis sau diverse treburi de-astea de „prieteni-slugoi” la care am renunțat în momentul în care am observat că pierd tot timpul pentru ei, fără să fiu măcar apreciat. Nu e nici o sfârâială să bați pasul pe loc pentru a ajuta mereu niște oameni care nu te respectă.

Eu unul rar de tot am apelat la cineva să mă ajute, tocmai din cauza faptului că am ajuns să urăsc telefoanele venite din partea „prietenilor”, niște oameni care mă sunau doar atunci când aveau nevoie de ceva. De fapt, asta am urât întotdeauna la oameni, să te sune doar atunci când le trebuie ceva. Astfel, de la o perioadă, în urmă cu câțiva ani, am început să mă distanțez de oamenii care mă trăgeau înapoi și cu care pierdeam vremea de pomană și am început să-mi văd de ale mele.

Astfel, am reușit într-un timp destul de scurt să mă înconjor de oameni de la care am avut ce învăța și datorită cărora am ajuns astăzi să fiu pe picioarele mele, cu propriul meu business. Am avut grijă ca pe Facebook de exemplu, să nu am 5000 de prieteni inutili pe care nici măcar nu-i cunosc, ci doar 130 pe care-i știu, cu care discut sau interacționez și de la care AM CE ÎNVĂȚA. Fiecare persoană din acea listă se pricepe la ceva mult mai bine ca mine, și așa trebuie să fie și-n viața reală, nu doar virtual. Trebuie mereu să te înconjori de oameni prin intermediul căruia să evoluezi, nu să bați pasul pe loc.

2 COMMENTS

  1. Adevarat! Din nefericire eu am ajuns destul de tarziu la concluzia asta, acum vreo doi ani. Dar de atunci am facut curatenie in viata si in prieteniile de interes. Inca caut mentori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here