Samsung sau Huawei?

Ani de zile am crezut că Samsung are cele mai tari telefoane și cele mai șmechere din Univers. Ei bine, după ce am primit în teste vreo două telefoane de la Huawei (Honor 7 Lite și P9 Lite), mi-am cam schimbat părerea pentru că de exemplu, ambele telefoane de la Huawei sunt mai ieftine decât al meu Samsung Galaxy J5 2016 și sunt mai performante, să nu mai zic faptul că au funcții foarte utile la care J5 2016 doar visează (led pentru notificări și senzor pentru amprentă)…

Cu toate acestea rămân la ideea că telefoanele Samsung arată mai bine. E clar căJ5 2016 e un telefon mult mai frumos decât un P9 Lite pentru că este mai solid și are un display mult mai frumos, Super AMOLED, pe lângă simplul IPS. Atunci când pui în echilibru cele două lumi, Huawei și Samsung, ajungi la concluzia că ție practic îți place cum arată Samsung dar vrei caii putere al unui telefon Huawei și ești ulterior dispus să alegi. Unii dau cu banul, alții aleg clar performanța.
Acum, dacă mă întrebați pe mine, cred că e foarte probabil să schimb macazul. Adică îmi place cum arată Samsung dar vreau și eu să mă mai joc din când în când ceva cu mașini, iar pe J5 2016 ideea de gaming nu este altceva decât o glumă proastă. Pe Huawei P9 Lite, care are un Octacore în carcasă, aceste jocuri cu mașini rulează perfect, fără nici cea mai mică problemă. Astfel, e posibil ca în următoarele luni să mă vedeți cum umblu eu fain frumos cu un telefon Huawei, întrucât Samsung s-a cam lăsat pe tânjeală din punct de vedere al performanței.

Leave a Reply