Home Gandurile mele 26 ianuarie 1929

26 ianuarie 1929

42
0

WOW, poza asta are peste 88 de ani. Dacă stai să o analizezi rămâi mai mult decât surprins pentru că-ți dai seama că România de azi nu are standardul de viață pe care-l aveau cei din SUA în anii 1290. Te uiți în primul rând la clădiri, ele sunt primele care ies în evidență pentru că sunt partea predominantă a fotografiei. Când oare vor lua naștere și în România acei zgârie-nori cu zeci și sute de etaje la care americanii construiau de zor în anii 1920 – 1930 ? Probabil niciodată.

Apoi, îi vezi pe cei doi actori de comedie… Parcă sunt mai vii ca niciodată. Clipurile lor îi readuc la viață cu fiecare play. Stan și Bran, aka Stan Laurel & Oliver Hardy au fost și sunt în continuare două legende ale cinematografiei mondiale. Ei au fost pionerii comediei bune din punctul meu de vedere, comediei de calitate care la începuturi se făcea fără prea multe vorbe sau sunet. Cu toate că în ziua de azi inculții îi consideră răsuflați pe cei doi, oamenii care înțeleg comedia de calitate îi apreciază.

Ca să înțelegeți și mai bine de ce poza din acest articol este importantă pentru mine, am să vă spun că am crescut cu cei doi, în copilăria anilor 1990 erau foarte difuzați pe la televizor, pe TVR1 sau pe canalele sârbești la care aveam acces cu ajutorul unei antene improvizate. Pentru mine au fost niște genii ale comediei și râd cu poftă de fiecare dată când am ocazia să-i revăd într-o peliculă de scurt metraj. Și nu cred că sunt singurul care simte aceste lucruri pentru ei, pentru comedia bună. Aveți mai jos și un clip frumos cu cei doi, clip care sper să vă smulgă măcar un zâmbet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here