Călătoria cu autocarul către și din Anglia. Care sunt avantajele?

Românii eu emigrat masiv în Anglia în ultimii 20 de ani, mai ales după ce România a intrat în Uniunea Europeană iar tinerii noștri nu au mai avut nevoie de pașapoarte sau scrisoare de chemare pentru a încerca să-și facă un rost în Regatul Unit.

Ei bine, chiar dacă unii dintre ei locuiesc în Anglia de foarte mulți ani, am observat că încă preferă să vină cu mașina personală în țară atunci când vine vorba despre concedii și nu înțeleg de ce. De plecat la țară nu pleacă să spui că au nevoie de un mijloc de transport.

Cred că așa au fost obișnuiți de ceilalți români cu care s-au împrietenit în U.K. și au uitat complet că mai există un mijloc de transport mult mai ieftin și destul de precis. Mă refer bineînțeles la firmele care se ocupă cu transport Anglia via autocar iar în cele ce urmează cum vedea că acest tip de transport are mult mai multe avantaje decât dezavantaje.

Avantajele călătoriei cu autocarul

Cel mai mare avantaj îl are de departe prețul. Nu știu câți dintre voi ați calculat vreodată câți kilometri sunt de la Londra la București sau invers, dar nu mică să vă fie mirarea când o să aflați că sunt nici mai mult nici mai puțin de 2500 de kilometri. Vor fi 2500 dus, 2500 întors. De ce Dumnezeului ai vrea să cheltui 400 – 500 de euro cu un drum? Benzina costă, mâncarea pe drum costă, să nu mai zic de oboseală. Una e să conduci tu 5000 de km și alta e să conducă altcineva, tu în acest timp să te joci pe telefon sau să dormi.

Apoi, pe lângă preț și oboseala cronică ce se instalează în cele peste 4 zile de condus dus întors, se mai pune și problema siguranței, problemă care de fapt ar trebui să fie prima luată în vedere. Există șanse foarte mari să faci accident nu în țările civilizate, ci fi la intrare în țară unde se circulă absolut haotic. Au existat multe cazuri în care tineri au murit pur și simplu nevinovați după ce au condus în regulă 2000 de km în țări străine iar după intrarea în România un TIR le-a intrat pe contrasens. Trebuie să ne gândim și la acest aspect pentru că ne dorim să ajungem acasă cu bine.

După cum putem vedea, călătoria cu autocarul are încă destul de multe avantaje și ar fi o soluție destul de bună de ales pentru cei care preferă confortul.

Leave a Reply