Despre zăpadă și cretini

De fiecare dată când în România ninge, se declanșează o isterie națională, generală și destul de enervantă. Autoritățile ca de obicei sunt luate prin surprindere, autostrăzile și drumurile naționale din sud est se blochează, orașele devin impracticabile pentru că nu sunt deszăpezite de nimeni și așa mai departe. În momentul în care afară ninge și trăiești în România, începi să auzi în stânga și în dreapta înjurături adresate primarilor care nu își fac niciodată treaba, nemulțumire generală.

Ultima dudă pe care am auzit-o astăzi pe internet bineînțeles, tabloul prostiei românului, se referă la pietonii care merg pe stradă printre mașini în momentul în care afară a nins destul de mult. Un așa zis șofer din București îi acuza oarecum pe acești pietoni că sunt inconștienți, că alunecă și cad sub mașini, că ei nu au ce căuta pe stradă și așa mai departe. Pe mine nu mă surprinde asemenea gândire înapoiată la români, pentru că eu cunosc destul de bine nația asta.

Păi pe unde să meargă băi pulă fără gât? Dacă tu poți să mergi cu mașina pe străzi se întâmplă din cauza faptului că un utilaj de deszăpezire a trecut pe acolo. Întrebarea mea pentru tine, mare deștept de capitală, trotuarele cine le deszăpezește? Pe unde dracului vrei să meargă oamenii ăia care spre deosebire de tine, nu au mașini? Vrei să înoate prin zăpada de jumătate de metru de pe trotuare? Sau chiar de 1 metru în zonele unde există parcări? Că în România așa se face cu zăpada, e acel element pe care nimeni nu îl dorește. Cei care au mașini o dau în stradă iar plugurile o împing înapoi către mașini, ori o dau pe trotuare și acestea devin impracticabile pentru pietoni. Mulți cretini frate pe lumea asta.

Leave a Reply