Home Gandurile mele Spațiul Privat Virtual al celor de la ANAF – lucru 100% românesc

Spațiul Privat Virtual al celor de la ANAF – lucru 100% românesc

16
0

În urmă cu ceva timp, ANAF a lansat Spațiul Privat Virtual. Ce este acest spațiu? Ei bine, aici îți poți crea un cont și îți poți descărca anumite documente pentru care alte dăți, erai nevoit să stai la ghișeu. Pentru cei cu PFA este o idee foarte bună întrucât aici vor apărea deciziile de impunere și multe alte chestii necesare desfășurării activităților comerciale. Poți depune declarații, etc. Ei bine, așa ar trebui să stea lucrurile în teorie, căci în practică acest portal este absolut inutil, cel puțin pentru mine.

Primul contact cu Spațiul Privat Virtual a fost unul destul de ostil. Mi-am făcut cont și nu aveam trecute deciziile de impunere sau regularizările primite pe 2016. Foarte tare, nu? Deci mi-am făcut cont degeaba. Am trimis un e-mail prin intermediul formularului de suport, prin care am cerut să mi se pună și mie decizia de impunere și tot ce trebuie pe contul Spațiul Privat Virtual. Am primit răspuns de la ei peste vreo 20 de zile (douăzeci), ceva specific instituțiilor statului: să trimit e-mail către suportul tehnic, căci acel formular este pentru asistența contribuabililor în materie de probleme financiare.

Vă dați seama că nu am mai trimis nici un e-mail, nu aveam de gând să mai aștept încă 20 de zile ca cineva să se ocupe de solicitarea mea. Nu am înțeles niciodată de ce omul care a primit mailul de la mine nu a dat un forward unde trebuie, mai ales că știa unde să trimită. Nu am înțeles de ce e nevoie de 20 de zile pentru a răspunde la un e-mail, nu am înțeles niciodată de ce se investesc bani în asemenea platforme dacă nu sunt 100% funcționale? Ca să zicem probabil că „s-a făcut lucru românesc”… Acum, deși suntem aproape de 15 ianuarie, încă nu am în cont declarațiile pentru 2017.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here