În secolul 21, există magazine online care livrează marfa după o lună

Eu am început să mă amuz teribil de comentariile pe care diverși indivizi pe fac pe pagina de Facebook a celor de la Emag. Le urmăresc cu mare interes și fac într-un fel haz de necaz. De fiecare dată când verific pagina lor găsesc pe cineva nemulțumit de faptul că nu i s-a livrat produsul.

De fapt, pagina lor de Facebook s-a transformat în Zidul Plângerii, nu există postare de-a lor care să nu aibă câteva comentarii ale cetățenilor revoltați de faptul că nu și-au primit de săptămâni sau chiar luni de zile produsele comandate. Și eu stau un pic și mă întreb, în anul 2017, există magazine online în care comanzi ceva și îți vine chiar și după o lună? Ei bine, da… Există asemenea magazine și culmea, este cel mai mare magazin online din țară, este Emag…

Și ce te enervează cel mai tare este faptul că ei pe Facebook continuă să posteze imagini care mai de care mai stupide și mai deplasate, cu oferte și promoții când ei nu sunt în stare să livreze. Adică wtf? Câtă minte să ai să promovezi în continuare un magazin din moment ce nu ești în stare să livrezi? Și te mai ia și de prost dacă-i contactezi în privat și le zici că îți vrei comanda. Vin cu niște texte de-astea de te apucă nervii:

„Salutare Alex, produsul este inca intr-un deopzit secundar, vom discuta cu colegii de acolo si vom face tot ce putem astfel incat sa trimitem cat mai repede comanda. Indata ce avem noutati, te anuntam”

Cu alte cuvinte, ei habar nu au dacă sau când îți vor livra, dar eu trebuie să aștept… Depozitul ăla secundar cred că există doar în imaginația lor…

Leave a Reply