Home Gandurile mele Care sunt avantajele unei izolații cu polistiren

Care sunt avantajele unei izolații cu polistiren

167
0

Izolarea caselor în anul 2017 este imperios necesară. Dacă în urmă cu 15 – 20 de ani oamenii nu prea știau ce înseamnă izolarea unei locuințe, cu timpul tot mai multe schele montate pe la case și pe la blocuri și-au făcut apariția prin mai toate orașele din România. Izolarea locuinței are foarte multe avantaje despre care vom discuta și noi în cele ce urmează, așa că dacă încă nu ți-ai izolat casa, citește acest articol și cu siguranță la final vei putea lua o decizie, dacă merită sau nu investiția într-o izolație polistiren.

Avantajele izolației cu polistiren

  1. Reducerea costurilor de întreținere a locuinței. Izolația cu polistiren va transforma clădirea într-una care iarna va reține căldura în interior și vara aerul rece de la AC. De asemenea, din exterior nu vor mai exista influențe de genul pereților calzi pe timp de vară. Mulți dintre noi suntem absolut disperați de apartamentele care pe timp de vară sunt bombardate de dimineața până seara de razele soarelui și nici măcar aerul condiționat nu mai face față. Ei bine, în aceste cazuri, o izolație cu polistiren poate să rezolve situația.
  2. Obținerea statutului de clădire ignifugă. Polistirenul este ignifug, clădirea va fi oarecum ferită de factorii externi ce pot produce incendierea acesteia. După dezastrul din #Colectiv, sunt sigur că foarte mulți dintre voi veți căuta să cumpărați numai materiale de construcții rezistente la foc, inclusiv polistiren. Există polistiren expandat ignifugat care poate să îți ofere siguranță împotriva incendiului și oarecum statutul de clădire ignifugă.
  3. Nu reduce suprafața interioară a clădirii. Spre deosebire de izolarea clădirilor pe interior, izolația cu polistiren expandat pe exterior nu afectează cu nimic suprafața interioară a camerelor. Discutăm despre o plută de 2, 5 sau chiar 10 centimetri aplicată pe fațada clădirii ce va izola termic imobilul cu brio. De reținut, faptul că este izolație exterioară nu înseamnă că are randament mai scăzut față de metodele de izolare pe interior.
  4. Timp foarte rapid de execuție. Izolarea cu polistiren expandat este de departe cea mai rapidă metodă prin care poți să izolezi termic o clădire. În funcție de etajul la care se află apartamentul sau suprafața casei, se poate executa o izolare cu polistiren în maxim 2-3 zile, în funcție bineînțeles de amplasamentul cu pricina. Dacă discutăm despre apartamente, este clar că lucrurile vor merge mult mai rapid și costurile vor fi mult mai mici.

Acestea sunt cele mai importante avantaje ale unei izolații cu polistiren expandat. Dacă aceste motive vi se par suficiente pentru a investi într-o asemenea operațiune, puteți lua legătura cu cei de la e-zizolatii.ro pentru a calcula un preț și pentru a stabili o dată la care se va putea executa operațiunea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here