Cât costă un aparat dentar și când este foarte indicată montarea lui?

APARATE DENTAREChiar dacă românii nu prea au obiceiul să meargă la dentist, trebuie să recunoaștem că cei mici care au parte de gratuitate, au ceva mai multă grijă de dantura lor. Cu toate acestea, există cazuri în care simpla îngrijire a dinților nu poate să rectifice anumite probleme și aici intervine utilitatea unui aparat dentar. Vedeam prin filme când eram mici acest obicei al americanilor de a pune copiilor aparate dentare și nu înțelegeam de ce, în România nici vorbă de așa ceva prin anii 90.

Ei bine, în ziua de azi aparatul dentar este ceva foarte comun întrucât este singura metodă prin care tinerii pot avea niște dinți nu doar sănătoși, dar și foarte drepți, aproape impecabili.

Cât costă un aparat dentar?

Prețul unui aparat dentar variază destul de mult de la câteva sute de lei până la câteva mii bune și asta pentru că există multe modele și diferite tipuri, recomandate de asemenea în funcție de afecțiune și de gravitatea cazului. Există aparate dentare cu safir, aparate dentare invizibile, aparate dentare mobile și așa mai departe. Dacă vă întrebați care sunt cele mai cunoscute situații în care se recomandă un aparat dentar, amintim: înghesuirea dinților, dinții strâmbi, afecțiuni dentomaxilare, spațiile foarte mari între dinți (strungăreața), dinți în plus sau în minus de pe arcadă și multe altele.

Părinții moderni aleg să monteze aparate dentare celor mici sau adolescenților pentru că în ziua de azi, look-ul este foarte important și cred că vă dați seama că un copil care are un defect fizic va deveni foarte rapid ținta glumelor colegilor de clasă pentru că așa este România, o țară în care prejudecățile fac legea. Costurile nu sunt mari și cu siguranță merită investiția. De asemenea, mai mult ca sigur cel mai mulți dintre părinți vor opta pentru un aparat dentar invizibil, care să fie cât mai greu de depistat de amatorii de miștocăreală și astfel, copilul să fie și ajutat, problema să fie rezolvată într-un timp cât mai scurt.

Voi ce credeți despre aparatele dentare? Merită investiția? Dacă, nu de ce?

Leave a Reply