Căcatul de câine – element de nelipsit de pe trotuarele românești

Căcatul de câineNu cred că există o țară în lumea asta ale cărei trotuare din orașe să fie mai pline cu căcat de câine decât cele din România. Mi s-a întâmplat de multe ori să merg pe stradă (și nu cred că sunt singurul care a pățit asta) și să ajung la un moment dat pe o porțiune de trotuar pe care să fiu nevoit să fac un adevărat slalom printre căcații de câini înghesuiți ca sardelele. Parcă aș fi la schi sau parcă aș juca șotron și ar trebui să sar peste o căsuță. Mi se pare grotesc, urât, mi se pare că trăiesc într-o țară care nu se vrea civilizată nici măcar cu forța.

De ce există căcat de câine pe trotuare? Ei bine, există pentru că în primul rând există câni maidanezi. Trăim în secolul 21, la 2017 ani de la venirea lui Mesia și iată, animalele încă se mai plimbă stinghere prin toate cotloanele acestei țări. În cazul nostru, animalele sunt fie câini, fie pisici. Bine, pisicile sunt mai simțite, nu se cacă fix pe trotuar pentru că ele au nevoie de ceva nisip sau pământ să îngroape. Câinii însă, se cacă pe unde apucă și pe unde vor ei.

Pe lângă maidanezi, mai există acea categorie de oameni care iasă cu câinele la plimbare și-l lasă să își facă nevoile acolo unde-i vine bine lui, nu contează că un pieton ar putea să ia pe talpă căcatul câinelui său. Cu toate că în România s-a dat lege care te obligă să faci curat după animal, nu se aplică, cum nu se aplică nici cea cu fumatul și multe altele. A, și mai sunt cei care stau pe la case și dimineața devreme dau drumul la câini pe stradă să se cace pe trotuare, să nu li se mai cace lor prin curte și astfel să fie nevoiți să curețe. Lasă că e bine și pe trotuare, nu?

Leave a Reply