Home Gandurile mele Pod peste inutilitate

Pod peste inutilitate

375
0

La Drobeta Turnu Severin s-a construit un pod în interiorul sensului giratoriu de la intrarea dinspre Timișoara. Este vorba despre o replică din lemn a celebrului pod de peste Dunăre al lui Apolodor din Damasc. Eu stau și mă întreb oare câți bani s-au sifonat cu acest proiect? Oare câte milioane de lei au ajuns în buzunarele celor care și-au pus semnătura pe actele proiectului?

Aceasta este o construcție total inutilă pentru un oraș în care se moare de foame. Pur și simplu se moare de foame la Drobeta Turnu Severin pentru că nu mai există industrie, toată lumea pleacă de aici și orașul se depopulează pe zi ce trece. În loc să se investească în spitale și în școli, nu mai zic de industrie, se investește în panarame de poduri și alte chestii total inutile.

Numesc inutile aceste pagode pentru că nimeni nu trăiește bine la Severin după implementarea lor, acest pod nu este singurul exemplu. Recent, s-a renovat și un parc din centrul orașului. Oare de acolo cât s-a mai sifonat? Nimeni nu știe dar sunt proiecte de milioane de lei. Mă apucă dracii când văd ce investiții se fac, numai în sectoare în care se pot sifona bani.

Și mai aud voci de oameni cretini care spun că „nu apreciez că se face ceva, că e mai ok decât dacă nu s-ar face nimic”… Da, eu unul aș aprecia să nu se facă nimic, așa, aș fi sigur că banii nu se mai fură. Că nu poate nimeni să fure așa ca-n anii 1750, să ia sacii cu bani și să plece acasă. Dacă nu sunt proiecte de-astea de pamflet, nu sunt nici șanse la furăciune.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here