Home Gandurile mele Motivul principal pentru care România este o țară săracă

Motivul principal pentru care România este o țară săracă

30
0

Aud de multe ori în jurul meu oameni care sunt nemulțumiți de nivelul lor de trai și care înjură de dimineața până seara Guvernul, Președintele, Primarul, parlamentarii. Eu unul am ajuns la concluzia că românul se hrănește cu înjurături, el trebuie să înjure pe niște oameni astfel încât să se disculpe într-un fel de eșecurile din viața personală. E mai simplu să arăți cu degetul asemenea unui laș către Guvern și să spui că ei sunt cei care sunt vinovați de sărăcie, că ei nu-ți dau ție salarii mai mari. Dar te-ai întrebat oare dacă tu meriți un salariu mai mare? Te-ai întrebat?

Motivul pentru care țara asta-i săracă nu are legătură cu Președintele sau cu Primarul sau cu Parlamentul, are legătură cu oamenii. România este o țară săracă pentru că oamenii sunt leneși. Aici nimeni nu mai vrea să muncească. Cei care erau buni de muncă și voiau să muncească au plecat în străinătate, în țară au rămas leneșii. Singurul motiv pentru care trăim într-o țară săracă este lenea. Atunci când pute pământul sub tine de lene și grija ta principală este ajutorul social, nu ai cum să prosperi. Și se bea mult, probabil ați văzut și voi asta pe la țară.

Păi cum să mai avem noi ogoarele de pe vremea lui Ceaușescu atunci când oamenii care cândva la 7 dimineața erau la câmp, astăzi la 7 dimineața sunt la cârciumă și-și termină deja cea de-a treia țuică? Și la oraș la fel, oamenii nu se duc la cârciumă dar își cumpără tone de PET-uri și beau acasă. Cine să se mai ducă la muncă dacă cei care au rămas sunt cârpiți de băutură? Parcă ne-a luat Dumnezeu mințile.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here