Paznicii din magazine sunt din ce în ce mai agresivi și nesimțiți

Nu știu dacă așa primesc comanda, însă am observat că dacă petreci mai mult de 1 minut la un raft cu electronice într-un hipermarket de exemplu, imediat simți cum vine și paznicul și se pune într-un colț ceva mai distant, să te supravegheze. Oare sunt singurul care se simte ca un infractor în momentul în care se duce să se uite pe la rafturile cu marfă ceva mai scumpă prin hipermarketuri?

Mi se pare un gest nesimțit și foarte nepotrivit pentru un paznic. Adică na, pot să înțeleg că prin magazinele cu pricina se fură, dar nici dacă te duci să te bagi cu nasul în curul clientului, preventiv, că poate fură, nu mi se pare o idee foarte bună. Nimănui nu-i place să fie supravegheat în acest mod, mai ales că cei care te supraveghează au probabil 4 sau 8 clase și n-au avut în viața lor în buzunar cât câștigi tu într-o săptămână. Orice client vrea să se uite liniștit la produse, fără să fie stresat și jignit de un paznic analfabet. Mie mi se pare foarte jignitor să fii supravegheat asemenea unui infractor.

Înainte nu era așa, înainte erau camere de supraveghere și cam atât. Nu venea nimeni să se bage cu nasul în curul tău, să vadă dacă nu cumva ești la furat, cu toate că hainele de pe tine fac mai mult decât 3 salarii de-ale paznicului respectiv. Bă dacă ai fi ultimul sărăntoc ai mai zice, ponosit și etc. Dar mi se pare un gest nesimțit să supraveghezi un posibil client și să suspectezi că vine la furat.

Cred că cei care conduc asemenea magazine sunt cel puțin idioți, altfel nu pot să-i numesc pentru că un om care se simte supravegheat și considerat deja un infractor de către agenții de pază, nu va mai cumpăra de acolo niciodată.

Leave a Reply