Home Diverse TUTORIAL – Cum alegi routerul în funcție de locuință?

TUTORIAL – Cum alegi routerul în funcție de locuință?

40
0

wifiChiar dacă majoritatea ne pricepem cât de cât la calculatoare (s-au cam dus vremurile în care cei mai în vârstă abia dacă știau cum se pornește un PC), atunci când vine vorba despre internet și rețele de calculatoare, lucrurile încep să devină ceva mai complicate.

Vom discuta în cele ce urmează despre routere, pentru că aici întâmpină probleme majoritatea persoanelor legate într-un fel sau altul de internet. În era smartphone, a laptopurilor și tabletelor cu toții avem nevoie de routere. Din păcate oamenii pur și simplu nu știu cum să aleagă un router în funcție de nevoile lor, în funcție de locația în care urmează să-l folosească, pe piață fiind în acest moment zeci, sute de modele diferite și evident, fiecare internaut încearcă să cumpere cel mai bun dispozitiv care să corespundă bugetului său.

Ce trebuie să știi despre routerele foarte ieftine

Înainte să discutăm despre cum trebuie să alegi routerul perfect adaptat locuinței tale, trebuie să spunem câteva lucruri despre routerele ieftine. Ce înseamnă un router ieftin? Ei bine, să zicem că are un preț cuprins între 50 și 100 de lei.

Înainte să cumperi asemenea dispozitive ieftine, trebuie să știi că sunt șanse mari să ai ulterior probleme cu aria de acoperire a semnalului WiFi. Cu alte cuvinte, semnalul acelor routere va trece cu greu prin pereți, e foarte posibil să fie și o problemă de stabilitate cauzată de un soft ieftin și așa mai departe. Da, probabil ați înțeles, nu recomand routere ieftine decât în cazul în care le cumpărați pentru persoane care nu depind de conexiunea la internet prin Wi-Fi. Sunt bune și cele ieftine, nu mă înțelegeți greșit, dar nu în ideea în care ai nevoie de o conexiune stabilă.

Cam acestea ar fi spuse despre routerele ieftine. Mare atenție dacă le cumpărați, să nu aveți așteptări prea mari de la ele în ceea ce privește raza și stabilitatea. Să vedem în continuare cum trebuie să alegem un router perfect pentru nevoile noastre, perfect pentru locuințele în care ne ducem traiul.

Router ieftin TP Link TL-WR740N-01
Router ieftin TP Link TL-WR740N-01

Cum alegi routerul în funcție de locuință?

 1. Ce router trebuie cumpărat dacă stai la casă? Pentru cei care stau la casă, lucrurile se complică oarecum întrucât este nevoie de un dispozitiv care să aibă o rază cât mai mare. Vei vrea să ai semnal și în curte, nu? Recomandarea mea este un TP-LINK TL-WR1043ND, cu 3 antene. Este un router special construit pentru rază și va face față cu brio unei case de dimensiuni medii. De precizat faptul că are 4 porturi Gigabit, aviz amatorilor de internet mai rapid de 100 Mbps. TP-LINK TL-WR1043ND este un router stabil, perfect pentru cei care au nevoie de o rată de transfer Wi-Fi de până la 300 Mbps.

  TP-LINK TL-WR1043ND
  TP-LINK TL-WR1043ND
 2. Ce router trebuie cumpărat dacă stai la bloc? Pentru cei care stau la bloc recomand un TP-LINK ARCHER C2 care nu numai că are o rază bună de acțiune oferită de cele două antene, fiind capabil să pătrundă printre pereții din beton, dar este și dual band. Ce înseamnă dual band? Ei bine, poate emite și pe frecvența de 5 GHz, nu doar pe cea de 2.4, lucru ce poate fi foarte util la bloc unde pot exista alte 20 de routere în apropiere. Știm cu toții faptul că atunci când ai multe routere în apropiere care emit pe aceeași bandă de 2.4 GHz, apar interferențele și aparatul tău devine aproape inutil. Dacă ai ocazia să comuți pe banda de 5 GHz vei scăpa de interferențe. TP-LINK ARCHER C2 este de asemenea un router Gigabit, așa că nu trebuie să-ți faci probleme dacă ai deja un contract pentru internet de peste 100 Mbps.

  TP-LINK ARCHER C2
  TP-LINK ARCHER C2
 3. Ce router trebuie cumpărat la birou? La birou totul se rezumă la interferențe. Nu ai ziduri din beton care să împiedice semnalul să treacă, nu ai nevoie de o rază care să bată foarte mult. Ai nevoie în schimb de stabilitate. Recomandarea mea este un TP-LINK Archer C8 AC1750, prin definiție capabil să opereze pe două benzi. La birou unde mai ai 20 de routere wireless în jur vei vedea cât de important este un dispozitiv capabil să lucreze pe banda de 5 GHz, mult mai liberă, mai rarefiată.

  TP-LINK Archer C8 AC1750
  TP-LINK Archer C8 AC1750

De unde poți cumpăra un router de calitate, indiferent de locația în care îl vei instala?

Indiferent că aveți nevoie de un router pentru acasă sau pentru la birou, sfatul meu este să cumpărați unul de pe conectica.ro. Este unul dintre cele mai renumite magazine online, reprezentative pentru domeniul acesta al conecticii și rețelisticii. Eu am luat contact cu ei în momentul în care am avut nevoie de niște cabluri DVI pentru noua placă video și mi s-au părut foarte ok.  Sunt de părere că întotdeauna trebuie să mergi să cumperi un dispozitiv perfect pentru nevoile tale dintr-un magazin de nișă, iar conectica.ro este locul perfect pentru cei care au nevoie de un router, sau orice alt cablu ce ține de calculatoare și internet.  În plus, perioada 21-27 noiembrie vă așteaptă cu reduceri speciale, în cadrul campaniei Connect Week – există reduceri și după Black Friday. V-ați luat un televizor la reducere și ați constatat că nu aveți și cablul necesar pentru a vă uita la filmele dorite? Intrați pe site-ul celor de la Conectica!conectica_blackfriday-facebookcover

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here