Este oare un copil un dar de Sus?

Auzi de multe ori vorba asta în România „Un copil e un dar de Sus” și te întrebi dacă cei care spun asemenea lucruri, oare chiar cred în aceste cuvinte? E destul de ciudat să spui că ești credincios și că aceste suflete nevinovate sunt din partea lui Dumnezeu, dar nu te implici cu absolut nimic în ajutorarea celor nevoiași.

Există foarte mulți copii nevoiași în România pentru că există și foarte mulți părinți iresponsabili care îi aduc pe lume fără să se gândească dacă au cu ce să-i crească sau nu. Când observă că mai au 5 copii acasă, aleg să-i abandoneze pe cei nou născuți prin maternitate.

Chiar recent am văzut caz de mamă care a abandonat în maternitatea din Drobeta Turnu Severin 3 tripleți pentru că mai avea 8 copii acasă. Din păcate am observat că nu mulți au fost cei care s-au implicat în povestea asta, nu mulți sunt oamenii care au încercat să ajute cumva cele 3 suflete.

Eu știu că e mult mai simplu să ai grijă de un câine decât de un copil, dar dacă tot susții că este un dar de la Dumnezeu, de ce nu te implici în ajutorarea lui? Mie unul mi se pare că trăim într-o lume foarte egoistă, o societate acaparată așa într-un fel de răutate și de nemernicie. Nu știu câți dintre voi ați încercat vreodată să faceți un copil sărman să zâmbească, însă vă spun sigur că acest gest merită eforturile. Să vezi bucuria în ochii unui copil și să știi că tu ești de vină, cred că este cel mai frumos sentiment din lume. Din păcate, la cum stau lucrurile, este numai părerea mea proprie și personală, prea puțini sunt cei care se implică activ în așa ceva.

Leave a Reply