Cum să tai unghiile la pisică?

Există destul de multe clipuri care circulă pe internet și care înfățișează niște stăpâni de animale care taie ghearele pisicilor. Unele pisici nu au nici o treabă dar se vede că unele sunt oarecum speriate și chinuite. Am auzit varianta că stăpânii preferă să le taie ghearele decât să le abandoneze, întrucât cu acele gheare reușesc să strice canapelele.

Părerea mea sinceră este că cei care taie unghiile la pisici nu sunt normali la cap. Mai bine să dea pisica decât să o chinuie pentru că acele gheare ajută destul de mult pisica zi de zi, nu sunt foarte pentru vânat. Acum, dacă hrănim pisicile și ele nu mai au nevoie să vâneze cu acele gheare gata, putem să le tăiem liniștiți?

Lăsați fraților pisicile în pace pentru că până la urmă, oricum nu prea aveți ce căuta cu pisicile în apartamente. Animalele de companie sunt destinate celor care stau la case, nu celor care stau între 4 pereți și țin și animalele închise între 4 pereți. E suficient că lipsesc de libertate animalele, să te apuci acum să îi mai tai și ghearele mi se pare prea de tot.

Mai bine o dai cuiva care o poate ține la curte decât să o schilodești în halul acesta. Mie mi se pare un gest barbar și chiar dacă pisica nu simte nimic, nu mi se pare corect așa să tai bucăți dintr-un animal.

Dacă animalul îți face probleme și rupe canapeaua, du-l undeva unde nu există canapele. E mai ok decât să-l ții așa și să-l chinui. El se va simți lipsit de apărare în cazul în care are o problemă și nu are gheare deloc. Eu unul nu am tăiat niciodată  ghearele la pisici și nici nu am de gând să fac chestia asta.

Leave a Reply