Mehedinți – polul nimicului

Mehedințiul este județul în care nu se întâmplă niciodată nimic. Aici nu se creează locuri de muncă, aici nu se construiesc fabrici, județul nu înaintează. Conform unui studiu recent, Mehedințiul este cel mai sărac din țară, și cred că nu este de mirare. Eu nu am mai pomenit oraș ca Drobeta Turnu Severin în care să existe șantier naval și fabrică de vagoane de tren să fie afundat în sărăcie lucie. Creed că în Mehedinți lucrurile sunt potrivnice din pricina incompetenței. Suntem cei mai săraci din țară pentru că nu am avut niciodată un conducător care să se preocupe de crearea de locuri de muncă și de producție. Toți primarii care au venit în funcție au făcut doar hipermarketuri, peste tot pe unde te duci în Severin vezi numai locuri în care poți să cheltui bani, fabrici zero.

Și nimicul acesta accentuat se observă foarte clar și pe celelalte paliere, de exemplu în momentul în care vrei să cumperi o mașină. Pur și simplu ești nevoit să te duci la Timișoara, Arad, București pentru a cumpăra una, în Mehedinți nu există mașini de vânzare. Bine, există câteva troace dar acestea nu se pun la socoteală, eu mă refer la mașini întreținute pe care să le poți folosi după, nu e nici o vrăjeală să stai cu ea prin service vreo lună doar ca să o pui la punct.

Abia aștept momentul să-mi fac bocceluța și să mă mut definitiv de aici, m-am săturat de atât de mult nimic. Nu ai un local interesant în care să ieși, nu ai o terasă frumoasă, nu ai unde să te distrezi, nu ai absolut nimic în Mehedinți sau la Drobeta Turnu Severin. E incredibil. E chiar polul nimicului.

Leave a Reply