În Severin nu poți să mai mergi pe jos în oraș. Câinii te mănâncă

O chestie destul de interesantă se întâmplă prin cartierele astea din Severin: nu mai poți să mergi noapte pe stradă, uneori chiar și ziua din cauza câinilor. Acum câteva zile am luat contact cu o ceată de vreo 30 de câini chiar la mine în fața blocului. Eu i-am văzut din timp și am putut să ocolesc dar ce s-ar fi întâmplat dacă pe acolo ar fi trecut o bătrână sau un copil? Am fi ajuns din nou la știrile de la ora 5 și subiect de discuție o săptămână pe la toate televiziunile din țară? Probabil că da.

Eu m-am gândit destul de serios să cumpăr un dispozitiv cu ultrasunete de alungat câinii dar parcă nu mă lasă inima să dau 200 de lei pe așa ceva. Oricum, până la urmă o să fiu nevoit să dau și 200 de lei dacă am pretenția să intru în bloc viu și nevătămat sau să pot merge pe stradă fără să pățesc nasoale cu câinii. Primăria nu are nici o treabă, ultima dată când hingherii au venit să strângă cetele de câini, niște cetățeni cretini au spart parbrizul dubei în semn de protest.

Da, acești câini ajung să te mănânce pe străzile din Severin pentru că oamenii îi hrănesc. Se pare că orașul este plin de oameni care se cacă pe ei de dragoste pentru animale dar nu se gândesc că fac mai mult rău decât bine. Băi nene, îți place câinele X? Ia-l acasă atunci, nu-l hrăni pe stradă. Sau asociază-te cu alți iubitori de animale și construiește un adăpost ceva. Numai la noi vezi tâmpenia asta cu hrănitul câinilor pe stradă, altfel nu-mi explic ce caută haite de 30 de câini printre blocuri.

Leave a Reply