Home Gandurile mele De ce taximetriștii conduc atât de haotic?

De ce taximetriștii conduc atât de haotic?

644
0

Am luat un taxi acum câteva zile pentru o distanță de aproximativ 5 km în Severin și pot spune că șoferul nu ar merita nici măcar să aibă permis de conducere, ce să mai zic de practicarea taximetriei? A mers foarte agresiv, parcă era la Formula 1, nu s-a asigurat, nu a semnalizat nici măcar o dată pe durata cursei. Cum poate un asemenea pericol public să lucreze pe taxi? Nu pot să înțeleg. De fapt, dacă te gândești ce mânărie este la atestatele profesionale, îți dai seama de unde începe nemernicia și de ce unii oameni ajung să te omoare în mașină pe taxi.

Și e o chestie generală asta, taximetriștii se bagă pe unde vor ei, opresc pe unde vor ei, nu semnalizează niciodată, etc. E drept, nu băgăm pe toți în aceeași oală, dar am observat că majoritatea nu respectă regulile elementare de circulație. Vezi un taximetrist că-i corect după modul în care abordează un sens giratoriu: dacă semnalizează corespunzător, este serios, dacă nu semnalizează deloc este un măscărici angajat de un patron căruia nu-i pasă cine este pe mașină atât timp cât îi aduce bani. Prea ușor se dau atestatele astea de transport marfă și persoane, repet.

Păcat că nu există poliție pe stradă care să-i tragă la răspundere. Dacă acești oameni ar fi sancționați corespunzător zilnic, ori și-ar schimba stilul de conducere și l-ar îmbunătății, ori s-ar apuca de altceva. Nu ar le-ar conveni să muncească pentru a plăti amenzile așa că ar trebui să ia o decizie. E păcat, pentru că e vorba de siguranța oamenilor aici, nu de un simplu om care conduce pentru el. Consider că atunci când vine vorba despre transport persoane, sau marfă, lucrurile ar trebui să fie un pic mai serioase. De fapt cred că ar trebui să fie mult mai serioase.

Previous articleCetatea Pizdi
Next articleIdeea adaosului comercial de minim 70%
Ma numesc Alex Ciocan si am pus bazele acestui blog in urma cu 11 ani... Amiralul.info este blogul unde scriu orice, fara sa ma intereseze parerile celorlalti. Suntem liberi sa spunem prostilor pe nume, suntem liberi sa criticam nesimtirea, suntem liberi sa strigam atunci cand ne doare, cand suntem furati, cand ne simtim dati la o parte sau calcati in picioare. Suntem liberi sa traim asa cum vrem noi, nu cum ne dicteaza societatea din care vrem sau nu, trebuie sa facem parte. Spuneti lucrurilor pe nume si vom reusi sa schimbam impreuna mentalitatea in Romania.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here