În cel mai sărac oraș din țară, anunțurile de angajare sunt pe toate străzile

Drobeta Turnu Severin este unul dintre cele mai slab industrializate orașe din România, cred că intră în competiție cu Vasluiul din punct de vedere al bogățiilor. De ce este cel mai sărac oraș din regiune? Păi pentru că oamenilor nu se place munca. Eu unul am constatat că în orașul acesta, oamenii preferă să stea pe suta de euro trimisă din străinătate de rude apropiate decât să se ducă la muncă pe 1000 de lei. Lenea și mentalitatea de rahat contribuie destul de serios la sărăcia lucie din județ.

Și cum am constatat eu că oamenii nu vor să se ducă la muncă? Păi e foarte simplu. Peste tot sunt anunțuri de angajare, chiar și în pădure. V-am povestit mai demult despre acel afiș pentru operatori linie, pus în Pădurea Crihala de o fabrică de cablaje auto. Ieri am trecut pe sub un panou mare dintr-un sens giratoriu, prin care o altă firmă de cabluri ar angaja diverse. Păi mă frate, atât timp cât oamenii investesc în anunțuri puse în pădure sau anunțuri imense, e clar că nu prea vine nimeni să le bată în poartă să le ceară de muncă. E penibil stadiul în care s-a ajuns…

Cred că este vreo 5 ani, firmele or să bată din ușă în ușă pe scările de bloc, în speranța că vor reuși să găsească un cetățean care să vrea să vină la muncă. Cred că acesta este următorul pas, altfel nu o scoți la capăt cu leneșii, cu putorile. Că toată lumea se miră că suntem cea mai săracă țară din U.E… Păi da, suntem cea mai săracă țară pentru că avem cei mai mulți leneși pe metrul pătrat. Străinii se duc la muncă, nu stau la spart de semințe la scara blocului.

Leave a Reply